Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 8.4 .2015 do 5.5 .2015


Epikure - strana 5



















































     

Epikure - strana 5

NÁDIVKA S OŘECHY A BRUSINKAMI (6 PORCÍ) 100 g vlašských ořechů 2 cibule (150 g) 1 polévková lžíce másla 250 ml mléka 100 g staršího bílého chleba 100 g sušených brusinek 1 svazek petrželky 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek 1 4 Vlašské ořechy nakrájíme nahrubo a  lehce je opražíme na pánvi (1). Na kostičky nakrájenou cibuli dusíme na malém množství másla, dokud nezesklovatí. Poté ji zalijeme mlékem (2) a  zahříváme. Chléb nakrájíme na menší kostky, vsypeme je do pánve a oheň stáhneme na menší teplotu. Přidáme ořechy, brusinky (3), nasekanou petrželku (4), hořčici a vejce (5). Ochutíme solí, pepřem a čerstvě mletým muškátovým oříškem. 2 3 LANÝŽE PATŘÍ K NEJVZÁCNĚJŠÍM KULINÁRNÍM PŘÍSADÁM. JSOU HODNĚ AROMATICKÉ, A PROTO SE DOPORUČUJE S NIMI ZACHÁZET OPATRNĚ. HOJNĚJI SE VYSKYTUJÍCÍ ČERNÝ LETNÍ LANÝŽ NENÍ TAK SILNÝ, PŘESTO JE TŘEBA SI NA JEHO CHUŤ ZVYKNOUT. 5 NÁDIVKA S HLÍVOU A LANÝŽEM (6 PORCÍ) 300 g hlívy 1 cibule (75 g) 1 stroužek česneku olivový olej 2 polévkové lžíce mrkve a řapíkatého celeru, nakrájených na drobné kostičky 50 g másla 100 g toastového chleba bez kůrky 1 černý lanýž na postrouhání (nebo několik kapek lanýžového oleje) 4 stonky petržele sůl, pepř Houby, cibuli a  česnek nakrájíme najemno, toustový chléb na kostky. Na malém množství olivového oleje rychle orestujeme cibuli, vsypeme houby a  česnek a  podusíme. Přidáme nakrájenou zeleninu, máslo, toastový chléb a vše lehce osmažíme. Na závěr přidáme pro dochucení lanýže (nebo zakápneme lanýžovým olejem) a nasekanou petrželku. DOCHUCOVÁNÍ LANÝŽEM fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1509_01-24.indb 5 tw i tte r. c o m / m ak ro cr 5 3/24/15 11:10 AM