Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 8.4 .2015 do 21.4 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Italské rizoto se smrži Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Rizoto: Horeca Select Rýže Carnaroli Šalotka Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Kuřecí vývar, vlastní výroba Víno bílé Máslo 82 % Parmigiano reggiano Horeca Select Petržel listová, čerstvá Smrže: Smrž čerstvý Máslo 82 % 700 g 150 g 20 g 150 g 500 g 250 g 150 g 300 g 20 g 78,39 Kč 5,39 Kč 0,09 Kč 21,00 Kč 12,96 Kč 22,97 Kč 15,42 Kč 118,05 Kč 5,18 Kč 100 g 70 g 139,90 Kč 7,20 Kč Cena za jednu porci** : 42,65 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Jako alternativu můžeme použít i mražené smrže. Ty nejprve necháme pozvolna rozmrazit a dále postupujeme stejně jako u smržů čerstvých. Při použití sušených smržů je nejdříve namočíme do vlažného vývaru, poté nakrájíme, orestujeme a vložíme do rizota včetně vývaru. 2. Při servírování musíme mít vždy správnou konzistenci rizota. Pokud nám příliš zhoustne, musíme konzistenci upravit teplým vývarem. 3. Hluboký, nebo plochý talíř? Je to na Vás, jak budete chtít pokrm servírovat. Obě varianty jsou správné. Nejdůležitější je vždy chuť, vůně a konzistence rizota. 4. Vývar musí být kvalitní. Je to klíčová položka pro vyrobení chutného rizota. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH – ŠALOTKA CHUTÍ PŘIPOMÍNÁ JAK CIBULI, TAK ČESNEK – ZAJÍMAVĚ DOCHUTÍ KAŽDÉ JÍDLO – VÝBORNÁ JE NAPŘ. DO DIPŮ NEBO K RYBÁM A HOVĚZÍMU MASU – V POROVNÁNÍ S CIBULÍ ŽLUTOU STAČÍ ŠALOTCE KRATŠÍ TEPELNÁ ÚPRAVA Sommelier Select 99,00113,85* 14 cF1509_01-16.indd 14 Rýže Carnaroli bal.: 5× 1 kg cena za 1 kg 68,9083,37* Veltlínské zelené jakostní bal.: 750 ml cena za 750 ml Cibule šalotka „Gourmet“ 25,9029,79* vel.: příčný průměr 30+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 500 g cena za 500 g 25.3.15 15:08 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static C Ceny uvedené d é v kalkulaci k lk l i jsou j ilustrativní. il t ti í Ověřte O ěřt sii prosím í ve svém é velkoobchodním lk b h d í středisku tř di k MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava rizota (cca 25 minut): Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji dosklovata. Nasypeme na ni rýži a opět krátce orestujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a ponecháme krátce odpařit, přidáme připravený teplý vývar, ochutíme solí. Za občasného promíchání vaříme rýži na mírném ohni asi 20 minut. Mezitím, než se nám uvaří rizoto, si připravíme smrže. • Připrava hub (cca 15 minut): Houby štětcem důkladně očistíme od nečistot, nakrájíme na kolečka a orestujeme na 70 g másla. Část takto připravených smržů přidáme do rizota asi 10 minut před koncem tepelné úpravy. Rizoto dokončíme tím, že do něj vmícháme část najemno strouhaného parmazánu spolu s kostičkami vychlazeného másla. Tím se rizoto zjemní a chutě se spojí. Konzistence rizota je hustě tekoucí, rýže není tvrdá, ale ani rozvařená, na povrchu šlemovitá. • Servírování: Rizoto podáváme na nahřátém talíři. Porci rizota doplníme hoblinami parmazánu, zbylou částí smržů a snítkou listové petržele.