Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 8.4 .2015 do 21.4 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Smažené rizolety plněné telecím masem s listovým špenátem, šťouchanými brambory a celerovým salátem Suroviny na 10 porcí: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static C Ceny uvedené d é v kalkulaci k lk l i jsou j ilustrativní. il t ti í Ověřte O ěřt sii prosím í ve svém é velkoobchodním lk b h d í středisku tř di k MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Název položky Těsto na palačinky: Vejce Mouka polohrubá Mléko 1,5 % Sůl kamenná Olej slunečnicový (na pečení) Náplň: Telecí maso, plec Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Horeca Select Tymián čerstvý Olej slunečnicový Horeca Select Petržel listová, čerstvá Bešamel: Máslo 82 % Mouka hladká Mléko 1,5 % Sůl kamenná Horeca Select Muškátový oříšek Obalování: Mouka hladká Vejce Mléko 1,5 % Strouhanka Olej slunečnicový (na smažení) Šťouchané brambory: Horeca select Brambory, varný typ B Sůl kamenná Máslo 82 % Špenát: Špenát mladý, čerstvý Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Sůl kamenná Celerový salát: Celer bulva Celer řapíkatý Horeca Select Majonéza Citron (na šťávu) Sůl kamenná Aro Cukr krupice Doplněk: Shiso bylinky Cena za jednu porci** : cF1509_01-16.indd 15 Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 100 g 250 g 600 g 10 g 150 g 5,10 Kč 2,50 Kč 5,70 Kč 0,04 Kč 4,47 Kč 800 g 150 g 15 g 10 g 100 g 20 g 156,00 Kč 2,83 Kč 0,07 Kč 4,59 Kč 2,98 Kč 5,18 Kč 20 g 25 g 350 g 10 g 0,05 g 2,06 Kč 0,25 Kč 3,33 Kč 0,04 Kč 0,05 Kč 80 g 100 g 80 g 20 g 300 g 0,80 Kč 5,10 Kč 0,80 Kč 0,42 Kč 8,93 Kč 2500 g 20 g 100 g 22,25 Kč 0,09 Kč 10,28 Kč 500 g 40 g 50 g 1 g 89,75 Kč 0,76 Kč 5,14 Kč 0,01 Kč 400 g 100 g 100 g 40 g 1 g 20 g 6,76 Kč 7,18 Kč 4,70 Kč 1,28 Kč 0,01 Kč 0,38 Kč 1 g 0,25 Kč 36,01 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h • Příprava náplně (cca 40 minut): Telecí maso semeleme na masovém mlýnku. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme mleté maso, ochutíme ho solí, snítky čerstvého tymiánu a na mírném příkonu vše restujeme dozlatova. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. V polovině měkkosti masa odklopíme poklici, abychom odvařili přebytečnou tekutinu. Směs necháme vychladit a nakonec do ní vmícháme hodně hustý vychlazený bešamel a omyté, na nudličky nakrájené listy petržele. • Příprava bešamelu (cca 10 minut): Z másla a mouky pozvolným restováním na mírném příkonu připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, ochutíme solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, rozšleháme a pozvolna prováříme. Hustý bešamel vychladíme a vmícháme do dušeného mletého masa. • Příprava šťouchaných brambor (cca 30 minut): Oloupané brambory nakrájíme na tvary o stejné velikosti, vložíme je do děrované gastronádoby, ochutíme solí a vaříme je v konvektomatu na program „vaření v páře“ asi 15 minut. Zda jsou brambory již uvařené, se přesvědčíme píchnutím do brambor dvouzubou vidličkou. Poté je přesypeme do hluboké gastronádoby, přidáme měkké máslo a šťouchadlem rozšťoucháme. • Příprava těsta na palačinky (cca 5 minut): Do kotlíku vložíme mouku, polovinu mléka, vejce, sůl a vymícháme hustě tekoucí, hladké těstíčko. Poté přilijeme zbývající mléko a vymícháme lité těsto, které přecedíme přes jemný cedník. • Pečení palačinek (cca 20 minut): Na dobře nahřátou pánev nalijeme malou naběračkou trochu oleje a následně všechen vylijeme zpět do nádoby. Na pánev naléváme pozvolna naběračkou těsto tak, že začínáme u rukojeti pánve a krouživým pohybem zápěstím těsto pokryje pravidelně dno celé pánve. Jakmile se těsto při pečení na okrajích zbarví dorůžova, obracečkou palačinku obrátíme a dopékáme dozlatova. Poté ji obracečkou vyjmeme a proces opakujeme. • Plnění a obalování rizolet (cca 15 minut): Na rozprostřené palačinky naneseme a poté pravidelně rozetřeme po celé ploše připravenou náplň. Palačinky zavineme do roličky a překrojíme na poloviny. Každou polovinu postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. • Smažení rizolet (cca 5 minut): Smažíme je až těsně před servírováním v oleji rozehřátém na 160 °C dozlatova. Následně je přeložíme na papírovou utěrku, do které se vsákne přebytečný tuk. • Příprava špenátu (cca 5 minut): Listový špenát přebereme a otrháme z listů řapíky. Hned nato ho vložíme do velké misky nebo gastronádoby, zalijeme velkým množstvím studené vody a necháme asi 20 minut namočený. Poté ho vyjmeme z vody a zalijeme čistou vodou. Toto opakujeme, dokud nejsou listy absolutně čisté. Potom je necháme okapat v cedníku nebo použijeme odstředivku na bylinky. V kastrolu rozpustíme máslo, ochutíme ho solí a orestujeme na něm dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli. Následně vložíme listy špenátu a jen zlehka je na másle prohřejeme. • Příprava celerového salátu (cca 30 minut): Oloupaný, omytý celer nakrájíme na tenké plátky asi 2 mm silné a poté je nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na příčné plátky 2 mm silné. Vše přeložíme do misky, přidáme majonézu, sůl, cukr, citronovou šťávu a zlehka promícháme. Salát uchováme v chladničce. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu přeložíme šťouchané brambory, na pravou stranu servírujeme smažené rizolety. Mezi brambory a rizolety aranžujeme teplý špenát. Pokrm doplníme shiso bylinkou. 15 25.3.15 15:10