Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Francouzská vína a sýry

Platnost od 22.4 .2015 do 19.5 .2015


Francouzská vína a sýry - strana 30



















































     

Francouzská vína a sýry - strana 30

Vína – Champagne VÝROBA CHAMPAGNE (METHODE CHAMPENOISE) Sběr se provádí výhradně ručně, aby se hroznové bobule před lisováním nepoškodily. Šampaňské víno se vyrábí dvojí fermentací moštu, nejprve v kádích a pak v lahvích. Na závěr pak přijde pravidelné střásání kalů. První fermentace je stejná jako u všech ostatních vín: Jedná se o alkoholickou fermentaci. Rok po  sklizni se vína míchají na  základě odrůd z  různých půd a  ročníků podle kritérií, která každý výrobce šampaňského tají. Toto víno se následně ukládá do  lahví s  tirážním likérem, který se skládá z kvasinek a cukru a umožňuje tvorbu bublinek. Tvorba bublinek představuje ve skutečnosti druhou fermentaci a je vlastně kvašením. Druhou fermentací se v  každé lahvi vy tváří sedlina, která se před expedicí raději odstraňuje. Lahve se ukládají hrdlem dolů do  speciálních regálů s  kónickými otvory (pupitres) a  každý den se obracejí o  čtvrtinu otáčky a postupně se zvedají do kolmější polohy, aby se sedlina odlepila a  klesla směrem k hrdlu. Následuje etapa odkalení (dégorge- ment), která umožňuje vyloučení vytvořené sedliny pod tlakem. Usazenina, která je přímo pod kloboučkem lahve, se „odstřelí“. Ztracený objem se v  šampaňském nahradí expedičním likérem, který tvoří směs starého vína a  cukru. Tato operace se nazývá dosage – dávkování, protože mimo jiné umožňuje určit, podle množství cukru přítomného v  expedičním likéru, stupeň sladkosti šampaňského. M aison de champagne Perrier-Jouët byl založen v roce 1811 po  sňatku Pierra Nicolase Perriera a  Rose Adelaide Jouëtové. Nyní vlastní 65 hektarů vinic, z nichž prakticky všechny jsou klasifikovány jako Grand Cru. Byl jmenován dodavatelem šampaňského pro britskou královskou rodinu, švédský i belgický královský dvůr. Láhev Perrier-Jouët Belle Epoque zdobí sasankový dekor ve stylu Art Nouveau navržený sklářským umělcem Emilem Gallé. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Perrier-Jouët BELLE EPOQUE 2006 Perrier-Jouët GRAND BRUT Perrier-Jouët BLANSON ROSÉ • Champagne A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Champagne A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Champagne A. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 2 099,00 2 539, 749,00 906, 849,00 1 027, 29* 30 cE1510_28-48.indd 30 29* 79* V NABÍDCE TAKÉ DÁRKOVÉ BALENÍ S DVĚMA SKLENIČKAMI FRANCOUZSKÁ VÍNA A SÝRY 9.4.15 13:48