Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Kaufland leták na další týden

Platnost od 30.4 .2015 do 6.5 .2015


Kaufland leták na další týden - strana 34



















































     

Kaufland leták na další týden - strana 34

RECEPTY Koncem dubna ! a n b u l ked 1 Nadívaná kedlubna s bylinkovým dipem Potřebujeme (4 porce): 4 kedlubny 500 ml zeleninového vývaru 200 g bulguru 200 g mletého hovězího masa 200 g čerstvého krémového sýra 200 g měkkého tvarohu 50 ml syrovátky 1šalotku 1 lžíci oleje 1 svazek listové petrželky sůl pepř mletou sladkou papriku • • • • • • • • • • • • • Postup: Kedlubny očistíme a oloupeme. Poté je z jedné strany seřízneme a pečlivě vydlabeme ve středu tak, abychom si vytvořili prostor pro náplň. Vykrojené zbytky nakrájíme na kostičky. Bulgur připravíme podle návodu na obalu ve  300 ml vývaru. Šalotku oloupeme a  nakrájíme na  drobné kostičky. Na  oleji ji necháme zesklovatět a  přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout. Přidáme kostičky kedlubny, zalijeme 100 ml vývaru a dusíme asi 10 minut. Petrželku umyjeme, očistíme, zbavíme tuhých stonků a nasekáme nadrobno. Polovinu petrželky pak spolu s bulgurem a tvarohem přidáme ke směsi mletého masa a dobře promícháme. Hotovou směsí pak plníme kedlubny, které dáme do zapékací misky zalité zbývajícím vývarem. Pečeme je 30 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Čerstvý krémový sýr utřeme se syrovátkou, přidáme zbývající petrželku a dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Bylinkový tvarohový dip pak podáváme spolu s  nadívanými kedlubnami. 1 2 Zapékaná kedlubna s mrkvovým pyré Potřebujeme (4 porce): 1 kg mrkve 500 g brambor 50 g smetany 3 kedlubny 1 lžíci slunečnicového oleje sůl pepř muškátový oříšek • • • • • • • • Postup: Mrkev a brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zvlášť povaříme asi 15 minut v osolené vodě. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která také povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Uvařené brambory a polovinu mrkve rozmixujeme spolu se smetanou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Plátky kedlubny rozložíme na vymazaný plech. Na každý plátek pak naneseme mrkvové pyré s pomocí cukrářského pytlíku. Zapékáme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut. Každý plátek dozdobíme zbylou uvařenou mrkví a ještě teplé podáváme. Více receptů najdete na www.kaufland.cz/ kucharka Bílou kedlubnu naleznete tento týden v nabídce Kauflandu za skvělou cenu! RECEPTY 2