Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Pivo a uzeniny

Platnost od 6.5 .2015 do 19.5 .2015


Pivo a uzeniny - strana 28



















































     

Pivo a uzeniny - strana 28

Tr v a n l i v é k l o b á s y TRVANLIVÉ MASNÉ VÝROBKY DĚLÍME DO 2 SKUPIN: 1. Tepelně opracované trvanlivé masné výrobky (např. Vysočina, Selský salám, Turistický salám): při tepelném opracování musejí mít v jádře teplotu min. 70 °C po dobu min. 10 minut (tzv. uzení teplým kouřem), po tepelném opracování se výrobky suší a zrají. 2. Tepelně neopracované (fermentované) trvanlivé masné výrobky (např. Poličan, Paprikáš, Dunajská klobása, Csabai klobása) se startovací kulturou, nebo bez ní, jsou uzeny pouze studeným kouřem o teplotě 20 °C, poté se suší a zrají. CO JE FERMENTACE? Fermentace (kvašení) je způsob konzervace potravin působením mikroorganismů, zejména žádoucích bakterií mléčného kvašení, za příznivých fyzikálních vlivů. Celý proces probíhá za přísně kontrolovaných podmínek. CO ZNAMENÁ AW (AKTIVITA VODY)? Aktivita vody vyjadřuje vodu, která je v uzenině dostupná a využitelná pro mikroorganismy. Čím nižší je aktivita vody, tím méně se mohou mikroorganismy množit a negativně výrobek ovlivňovat. Dunajská klobása Uherská klobása • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • bal.: cca 1,2 kg • cena za 1 kg 113,00 129, 118,00 135, 95* 70* CHARAKTERISTIKA: Vyhláška pro maso a masné výrobky č. 264/2003 Sb. stanoví pro trvanlivé výrobky následující požadavky: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH obsah tuku: max. 55 % aw (aktivita vody): 0,93 a nižší trvanlivost min. 21 dní při teplotě 20 °C Mini salámky Klobása Mexiko • bal.: 220 g • cena za 220 g • bal.: 290 g • cena za 290 g 34,90 40, 46,50 53, 14* 28 cE1511_16-32.indd 28 Více na eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100301781.html 48* PIVO A UZENINY 4/21/15 11:44 AM