Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie

Platnost od 6.5 .2015 do 19.5 .2015


Gastronomie - strana 14



















































     

Gastronomie - strana 14

Smažené cuketové květy Suroviny na 10 porcí: 600 g 20 g 3 g 43,96 Kč 5,18 Kč 0,01 Kč 400 g 131,80 Kč 300 g 100 g 5 g 150 g 50 g 20 g 50 g 10 g 47,99 Kč 2,79 Kč 0,02 Kč 5,39 Kč 0,80 Kč 5,18 Kč 59,98 Kč 0,19 Kč 150 g 50 g 5 g 300 g 100 g 350 g 1,50 Kč 2,45 Kč 0,02 Kč 0,86 Kč 0,14 Kč 12,25 Kč 300 g 300 g 10,17 Kč 13,77 Kč Cena za jednu porci** : 61,98 Kč Tipy kuchaře: Jitka Ulih Jitk Ulihrachová h á archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO 90 41, 48,19* 14 cF1511_01-16.indd 14 1. Abychom měli těstíčko pěkně nasuflované, musí být hodně ledové. 2. Používáme-li květy i s malým plodem cukety, obalujeme pouze květ. Cuketku ogrilujeme a nakrájíme na kolečka. Květy cukety původ: Itálie bal.: vanička 100 g cena za 100 g Obtížnost: 45 min Pracovní postup: • Příprava náplně do květů (cca 5 minut): Otrhané lístky petržele opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme je na jemné nudličky. V misce krátce promícháme ricottu s nudličkami petržele a ochutíme ji solí. • Příprava těstíčka (cca 10 minut): V misce rozšleháme vejce se solí, přisypeme hladkou mouku a vymícháme husté těstíčko, do kterého zašleháme studenou perlivou vodu s ledem. Těstíčko musí být lehce tekoucí, aby ho na květech zůstala jen tenká vrstva. • Příprava emulze (cca 30 minut): Nejdříve si spaříme rajčata a oloupeme je. Do vroucí vody na pár vteřin vložíme na špičce nakrojená rajčata a poté je přeložíme do studené vody s ledem. Z oloupaných rajčat vykrojíme jadřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky o velikosti 3 mm. Listovou petržel omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Píniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v troubě předehřáté na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V půběhu pečení je občas zamícháme. Do misky vložíme olivový olej, cukr, sůl, vinný ocet a metličkou vymícháme emulzi, do které těsně před servírováním vložíme nakrájené suroviny. • Plnění a  smažení květů (cca 15 minut): Ochucenou náplní do květů si naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a květy naplníme asi do poloviny. Olej na smažení si nahřejeme na 165 °C. Postupně obalujeme celé naplněné květy v těstíčku a ihned vkládáme do předehřátého oleje. V průběhu smažení květy obracíme. Usmažené květy necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. • Příprava salátku a doplňků (cca 8 minut): Salát trhaných lístků Misticanza propláchneme ve studené vodě a pomocí odstředivky odstraníme přebytečnou vodu. Omytý citron překrojíme na poloviny, překrojenou stranou ho položíme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Takto upravený citron použijeme jako doplněk při servírování. Omytou cuketu nakrájíme na hrubší kousky o velikosti cca 2 cm, které opečeme dozlatova na suché pánvi. • Servírování: V misce krátce promícháme lístky salátků, opečené kousky cukety s emulzí a ihned je přeložíme na talíř. Osmažené cuketové květy naaranžujeme k pravé straně talíře. 90 109, 126,39* Ricotta bal.: 1,5 kg cena za 1,5 kg 00 131, 150,65* Extra panenský olivový olej původ: Itálie bal.: 5 l cena za 1 l 22.4.15 12:08 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cuketové květy Náplň do květů: Ricotta Horeca Select Petržel listová, čerstvá Sůl kamenná Salát: Horeca Select Salát Misticanza Emulze na salát: Olej olivový extra panenský Ocet vinný, bílý Sůl kamenná Rajčata Cibule červená Horeca Select Petržel listová, čerstvá Píniové oříšky Aro Cukr krupice Těstíčko: Mouka hladká Vejce Sůl kamenná Voda perlivá Led Olej (na smažení) Doplňky: Citron Cuketa zelená Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 600 g 275,40 Kč ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky