Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie

Platnost od 6.5 .2015 do 19.5 .2015


Gastronomie - strana 15



















































     

Gastronomie - strana 15

Telecí ossobuco s šafránovým rizotem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Telecí kolínko Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Olej olivový extra panenský Horeca Select Rajčata krájená Víno bílé, suché Vývar hovězí, vlastní výroba Sůl kamenná Šafránové rizoto: Horeca Select Rýže Carnaroli Šalotka Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Šafrán Kuřecí vývar, vlastní výroba Víno bílé, suché Máslo 82 % Rajčata masitá Remuláda: Citron (na kůru) Česnek čerstvý Horeca Select Petržel listová, čerstvá Ančovičky sterilované 2000 g 240 g 120 g 50 g 150 g 100 g 500 g 20 g 418,00 Kč 3,10 Kč 13,39 Kč 8,00 Kč 3,83 Kč 11,98 Kč 15,32 Kč 0,09 Kč 700 g 150 g 150 g 20 g 1 g 500 g 250 g 100 g 200 g 78,39 Kč 8,97 Kč 24,00 Kč 0,09 Kč 159,80 Kč 12,96 Kč 29,95 Kč 11,19 Kč 17,98 Kč 50 g 40 g 20 g 3 g 4,99 Kč 6,65 Kč 5,18 Kč 1,37 Kč 1. K přípravě rizota můžeme používat i jiné druhy rýže jako je Arborio, Vialone Nano. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO Pracovní postup: 83,52 Kč Tipy kuchaře: 3h • Příprava masa (cca 5 minut): Maso osušíme, blánu na obvodu asi na 3 místech nařízneme, aby se nám maso nedeformovalo. • Příprava základu a masa (cca 2,5 hodiny): Maso opečeme na pánvi s olejem po obou stranách, aby se bílkoviny zatáhly. Maso po opečení vyjmeme a do pánve přidáme máslo. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle s olejem dosklovata. Přidáme maso, víno a necháme krátce odvařit. Poté maso zalijeme částí vývaru, přidáme rajčata, sůl, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání a doplňování tekutiny dusíme doměkka. V polovině dušení (asi po 1 hodině) maso obrátíme. Jakmile je maso měkké, přidáme remuládu a asi 5 minut na mírném příkonu ještě podusíme. Konzistenci šťávy upravíme vývarem. • Příprava rizota (cca 25 minut): Šafrán namočíme do malého množství vlažné vody. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dosklovata. Nasypeme na ni rýži a opět restujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a krátce odvaříme. Poté zalijeme předem připraveným horkým kuřecím vývarem a přidáme namočený šafrán. Dochutíme solí. Za občasného míchání vaříme na mírném teple asi 20 minut. Rýže musí být naměklá, na povrchu šlemovitá. Konzistence rizota je hustě tekoucí. Nakonec vmícháme kostky vychlazeného másla. Tím rizoto zjemníme a zároveň zahustíme (hustotu rizota si regulujeme vývarem). • Příprava remulády (cca 5 minut): Do misky nakrájíme na tenké nudličky žlutou část kůry omytého citronu, nastrouhaný česnek, na nudličky překrájené lístky listové petržele a rozetřené filátko ančovičky. • Servírování: Na teplý talíř servírujeme porci teplého šafránového rizota, do jehož středu přeložíme teplé maso s morkem uvnitř kosti, které přelijeme teplou šťávou. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Telecí kolínko 00 209, 240,35* cF1511_01-16.indd 15 milkfed (mléčné) původ: Nizozemsko vakuově baleno cena za 1 kg 99,00113,85* Rýže Carnaroli bal.: 5× 1 kg cena za 1 kg 25,5029,33* Rajčata krájená bal.: 2,55 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 15 22.4.15 12:09