Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden :

Platnost od 7.5 .2015 do 13.5 .2015


 - strana 3



















































     

- strana 3

osvědčené kvalitě! Další nedílnou součástí vynikajících českých jablečných štrúdlů je máslo. Propůjčuje jim jejich typickou chuť a správnou konzistenci. Nejlepší je samozřejmě máslo z českých mlékáren. U něj máte jistotu, že obsahuje cenné látky z českého mléka. Také jablka, která logicky potřebujeme, u nás rostou prakticky za rohem: například v historických sadech v Polabí nebo v nově založených sadech ve středních Čechách či na jižní Moravě. Právě zde panuje perfektní klima pro pěstování nejoblíbenějších, typicky českých i dalších jablečných odrůd. Pro nejlahodnější český jablečný štrúdl se výborně hodí například odrůdy Idared, Jonagold či Gloster. Vše potřebné pro upečení toho nejlepšího českého jablečného štrúdlu seženete ve svém Kauflandu. Ve velkém výběru, mimořádné kvalitě, za výhodné ceny a vše samozřejmě od českých výrobců a dodavatelů. Přejeme Vám hodně zábavy při pečení a hlavně poctivou dobrou chuť! Jablečný štrúdl Potřebujeme (8 porcí): Postup: 1 balíček listového těsta 4 jablka 1 vejce 1 hrst rozinek 1 hrst vyloupaných vlašských ořechů 1 hrst strouhanky 1 lžičku mleté skořice Listové LLi stovéé těsto těst tě sto vyndáme vyynddáme z le lednice ednice a ppodle druhu těsta jej buď pouze ppo ouze uzze rozbalíme, rozb ro zbal allím íme, neboo vy vyválíme naa plát tenký asi 0,3 cm. JJablka oloupeme, zzbavíme baví ba víme jádřincůů a nastrouháme. Jablka smícháme ssm míc íchá háme há me v m míse ísse s rozinkami, vla vlašskými ašs ořechy a skořicí. JJablečnou náplň p poté p uspořád uspořádáme p dám áme ddoprostřed těsta do tvaru obdélníků. obdé oob déln lník íků. ů Nah Nahoře ahoř ořee ja jabl jablka blka ka zasypeme strouhankou a těsto kkolem jablek zabalíme. Švy potřeme vodou a stiskneme. PPřebytečné kusy těsta odkrojíme. Hotový štrúdl pak opatrně ppřekulíme na plech a důkladně potřeme vyšlehaným vejcem. PPečeme v troubě vyhřáté na 210 °C asi 25 až 30 minut. VVychladlý štrúdl krájíme na porce, posypeme moučkovým ccukrem a podáváme. Více receptů najdete v naší velké online kuchařce na: www.kaufland.cz/ kucharka FOTOSTORYP