Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilovací sezona

Platnost od 20.5 .2015 do 16.6 .2015


Grilovací sezona - strana 10



















































     

Grilovací sezona - strana 10

Ma so ITALSKÁ TRADICE Salsiccia patří ke gastronomickým pokladům Itálie a  je považována za předchůdkyni dnešních uzenin. Jedná se o  tradiční italskou kořeněnou klobásu sušenou na vzduchu, jejíž základ tvoří vepřové maso a  přibližně 20 % vepřového tuku. Přesný původ není známý a  „otcovství“ si nárokuje hned několik italských regionů. Jisté však je, že výroba salsiccie má více než dvoutisíciletou historii – zmínky o  vepřovém mase ve střívku ochuceném kořením a solí pocházejí už z 1. století našeho letopočtu. V  současné době se vyrábí z  vepřového i  hovězího masa, jež doplňují kousky slaniny z bůčku a hrudí. Každá část Itálie má svůj vlastní originální druh. Regionální variety se od sebe více či méně liší způsobem výroby, velikostí a  použitými dochucovadly. Nejčastěji se směs ochucuje solí a  kvalitním pepřem, v některých oblastech se navíc přidávají feferonky, zázvor, skořice nebo česnek. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH JAK SE VYRÁBĚJÍ? Pro výrobu klobás lze využít téměř jakýkoliv druh čerstvého masa. Nejčastěji je to vepřové, hovězí a telecí, někdy také zvěřina. Maso se nožem nahrubo naseká nebo najemno umele v  mlýnku, osolí a  ochutí, někdy se zpracovává společně se špekem. Následně se mohou přidat ořechy, sýr, ovoce, zelenina, houby, cibule, česnek, bylinky a  nejrůznější dochucovadla včetně lihovin. Hotová směs se naplní do střívka, v  požadované délce se podváže a  klobása putuje do udírny, do hrnce, na pánev nebo přímo na gril. 10 cE1512_01-16.indb 10 ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Salsiccia • původ: Itálie • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg 179,90 206, 89* EPIKURE 5/5/15 12:01 PM