Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilovací sezona

Platnost od 20.5 .2015 do 16.6 .2015


Grilovací sezona - strana 13



















































     

Grilovací sezona - strana 13

P rvní zmínka o  hamburgeru pochází z  amerických novin z  konce 19. století, původ sendviče pojmenovaného po německém přístavu však není zcela jasný. Některé historické prameny jej považují za americký „vynález“, jemuž dali jméno němečtí imigranti, jiné zdroje uvádějí, že do USA přicestoval právě z  Hamburku. Mimo to existuje několik kuchařů či majitelů restaurací, jimž je jeho objevení připisováno. Jisté však je, že právě ve Spojených státech mleté maso podávané v housce získalo oblibu i slávu, která se poté rozšířila do celého světa. CHUCK ROLL Řez ze svalu v oblasti hovězího krku je optimálně prorostlý tukem a  poskytuje velmi jemné maso s  výraznou chutí. Ideálně se hodí na přípravu šťavnatých hamburgerů. HOVĚZÍ KLASIKA Základem každého dobrého burgeru je kvalitní mleté hovězí. Doporučovanou kombinací bývá směs předního a zadního masa, skvělou volbou je také část z  krku tzv. chuck roll (viz box). Důležitý je obsah tuku, který může dosáhnout až 20 % – v případě libového masa není burger dost šťavnatý, proto je vhodné doplnit je prorostlejším kusem, případně přidat hovězí lůj. Maso by mělo být umleto spíše hrubě, aby při konzumaci vynikla jeho chuť a konzistence. Nepatří do něj žádné další ingredience jako vejce či strouhanka – čisté mleté maso se jednoduše vytvaruje rukama. K  dochucení pak zcela stačí sůl a  pepř, jimiž se plátek okoření těsně před grilováním. Ideální burger by měl být na středu růžový, jen tak zůstane šťavnatý a  nevysušený. Po odstavení z  tepla je vhodné plátek nechat několik minut odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Hovězí přední Chuck roll • původ: AUS, USA • vakuově baleno • cena za 1 kg od 229,00 263, 35* MASO GRILUJTE ZHRUBA 3–5 MINUT Z KAŽDÉ STRANY. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hovězí přední Chuck roll • stařeno 21 dní • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg 189,00 217, 35* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hovězí sekané maso na hamburger • max. 30 % tuku • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: cca 2,5 kg • cena za 1 kg 99,90 114, 89* fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1512_12-15.indd 13 tw i tte r. c o m / m ak ro cr archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH TENTO VÝROBEK NEOBSAHUJE SŮL ANI KONZERVAČNÍ LÁTKY. 13 5/6/15 2:17 PM