Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilovací sezona

Platnost od 20.5 .2015 do 16.6 .2015


Grilovací sezona - strana 3



















































     

Grilovací sezona - strana 3

H ovězí maso představuje přirozený zdroj hodnotných bílkovin a  železa a  je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Patří k nejvšestrannějším druhům – maso z  jednotlivých částí skotu je velice rozdílné, stejně jako jsou rozdílná plemena, z  nichž pochází. Cestu k  nejlepším steakům nabízejí prodejny MAKRO, kde naleznete jak známé druhy, tak i méně obvyklé řezy. MUSÍ BÝT ZRALÉ Maso určené na gril by mělo především vynikat křehkostí, na níž se podílí řada faktorů počínaje vhodným plemenem, chovem a krmivem dobytka, přes šetrnou porážku až po zpracování a  dobu zrání masa. Čím déle hovězí maso zraje za správných teplotních a  vlhkostních podmínek, tím je křehčí. Absolutním minimem je 10–14 dní. Steaková masa zabalená ve vakuu, která se dovážejí ze zámoří, zrají po celou dobu přepravy. Datum spotřeby je stanovené tři až čtyři měsíce od zabalení a experti nejvíce oceňují kousky, jimž do expirace zbývají přibližně dva týdny. Maso samozřejmě musí být správně uskladněné, pak je v nejlepší formě a steaky z něj jsou vynikající. STAŘENÉ HOVĚZÍ Pod pojmem „Dry aged“ se ukrývá označení pro stařené neboli vyzrálé hovězí. Maso z  chovů plemen Angus a  Hereford projde porážkou a vyvěšením tzv. suchým m ůže žete že te eo vvě ěStáří masa si mů můžete ověřit jednoduchou zkouškou. Zatlačte do něj prstem – pokud v  mase nezůstane důlek, moc dobře vám na grilu neposlouží. Správně odleželé, vyzrálé maso na řezu nepruží. Hovězí Tomahawk dry aged ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU • původ: Irsko • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg 549,00 631, 35* STEAKY Z VYZRÁLÉHO HOVĚZÍHO MASA SE SKVĚLE HODÍ KE GRILOVÁNÍ – JSOU VELMI KŘEHKÉ, ŠŤAVNATÉ A MAJÍ INTENZIVNÍ CHUŤ I VŮNI. MAKRO NABÍZÍ ŠPIČKOVÉ STAŘENÉ MASO Z IRSKA. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1512_01-16.indb 3 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH SUCHÉ ZRÁNÍ procesem, díky němuž se nejen zintenzivní chuť, ale také zjemní svalové textury za pomoci přítomných enzymů. Části masa zrají několik týdnů v  chladicích boxech, přičemž ztratí zhruba 30 % vlhkosti. Před zabalením do vakua zraje maso 28 dní na kosti v  místnostech, z  nichž vlhkost odvádějí ventilátory a teplota se drží těsně nad nulou. Zrání samozřejmě pokračuje po zabalení do vakua (poté zbývá ještě 21 dní do konce doby spotřeby). MAKRO nabízí na objednávku dry aged svíčkovou, vysoký roštěnec, roštěnou, T-bone, Tomahawk a Picanhu. tw i tte r. c o m / m ak ro cr 3 5/5/15 11:59 AM