Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilovací sezona

Platnost od 20.5 .2015 do 16.6 .2015


Grilovací sezona - strana 5



















































     

Grilovací sezona - strana 5

PŘEDNOSTI HOVĚZÍHO MASA Z BIOPARKU pochází z masných plemen Angus a Charolais pouze z jalovic mladších 30 měsíců má český původ 10 dní zraje na kosti 21 dní zraje ve vakuu garantovaná bio kvalita kuchyňská úprava ŠPIČKOVÉ ČESKÉ BIO HOVĚZÍ BIOPARK S.R.O. JE SPOLEČNOST VLASTNĚNÁ ČESKÝMI ZEMĚDĚLCI, KTERÁ PATŘÍ K NEJVĚTŠÍM DODAVATELŮM ČESKÝCH BIOPOTRAVIN V ČESKÉ REPUBLICE A NA SLOVENSKU. PŘIROZENÝ CHOV DOBYTKA NA ZDEJŠÍCH PASTVINÁCH VYHOVUJE NEJNÁROČNĚJŠÍM POŽADAVKŮM EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. O  PRVOTŘÍDNÍM HOVĚZÍM MASE ZE ZDEJŠÍ PRODUKCE JSME HOVOŘILI S ŘEDITELKOU SPOLEČNOSTI DAGMAR REZLEROVOU. V  čem vidíte přínos bio zemědělství pro spotřebitele a přírodu? Spotřebitel jistě ocení kvalitní potraviny a příroda zase šetrnější přístup a respektování jejích koloběhů a  ekologickou udržitelnost – schopnost produkovat potraviny bez dlouhodobého poškození půdy a  ekosystémů. Plemenitba našeho skotu probíhá zcela přirozeně – býk je součástí stáda, telátka zůstávají s  krávami a  jsou krmena mateřským mlékem. Po celou dobu mohou zvířata žít přirozeně počínaje poklidnou pastvou až po bezstresový přístup na porážku. Dostávají výhradně přírodní krmiva a  maso díky tomu nemá vedlejší vůně ani chutě. Navíc maso z  Bioparku je ryze českého původu, necestuje do obchodu přes půlku světa. Můžete nám přiblížit výhody zahraničních masných plemen, která se na vašich farmách chovají? V  první řadě musím zmínit rozdíl mezi plemeny mléčnými a  masnými, který je hlavně v  užitkovosti a  následně ve výtěžnosti. Na trhu se lze často setkat s  ma- sem krav původně chovaných na mléko a  posléze poražených, které nemůže dosáhnout kvality plemen masných. Angus a  Charolais jsou nejrozšířenější masná plemena na světě, zvířata jsou uzpůsobena k přírůstkům a ukládání tuků. Angus se vyznačuje výrazně tmavší červenou barvou, vyšším obsahem tuků v  mase ve formě mramorování, které zaručuje chuť, křehkost a šťavnatost. Plemena Charolais a Limousine pak mají lepší osvalení a následnou výtěžnost. Maso plemene Wagyu je vyloženě gurmánskou lahůdkou. Proč vaše bio hovězí pochází pouze z jalovic porážených v rozmezí 20–28 měsíců? Jalovice mají oproti býkům více tukových buněk – na mase se to projeví již zmíněným mramorováním a šťavnatostí. Tohoto ŘEDITELKA SPOLEČ NOSTI DAGMAR REZLEROV Á efektu lze dosáhnout výhradně u masných plemen. Hovězí maso v  Bioparku křehne 10 dní suchým zráním ve čtvrtích. Poté je lze nechat dalších 9 dní zrát tzv. mokrou cestou v balíčku s ochrannou atmosférou, nebo 21 dní ve vakuovém balení, které se podle studií osvědčilo nejlépe. Při dodržení teploty zrání 0–2 °C vydrží i déle. Kdy Biopark navázal spolupráci s MAKRO? Naše spolupráce trvá již od roku 2008. MAKRO ocenilo náš přístup ke zrání masa, převažující podíl jalovic, plemennou skladbu zvířat ve výkrmu i  fakt, že celý sortiment Bioparku je chlazený, nikoli mražený. Navíc má zacíleno na  profesionální kuchaře, což je jedna z cest, kterou se Biopark chce spolu s MAKRO vydat. V MAKRO JE K DISPOZICI CELÝ SORTIMENT HOVĚZÍCH ŘEZŮ Z BIOPARKU. KONTAKTUJTE VEDOUCÍHO ODDĚLENÍ MASA. VÍCE NA WWW.BIOHOVEZI.CZ A WWW.WAGYU.CZ. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1512_01-16.indb 5 tw i tte r. c o m / m ak ro cr 5 5/5/15 11:59 AM