Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilovací sezona

Platnost od 20.5 .2015 do 16.6 .2015


Grilovací sezona - strana 6



















































     

Grilovací sezona - strana 6

Ma so PRŮVODCE SVĚTEM STEAKŮ DRUHOVĚ ODLIŠNÉ HOVĚZÍ MASO NABÍZÍ VELKÉ MNOŽSTVÍ STEAKOVÝCH ŘEZŮ. OD JEMNÝCH MENŠÍCH, PO VELKÉ CHUŤOVĚ VÝRAZNÉ, S KOSTÍ I  BEZ NÍ. AMERIČANÉ I  EVROPANÉ TRVAJÍ NA SVÉM OZNAČENÍ, A TAK JEDEN STEAK MŮŽE MÍT NĚKOLIK RŮZNÝCH NÁZVŮ. SVÍČKOVÁ VYSOKÁ ROŠTĚNÁ PICANHA Nejkvalitnější a  také nejdražší steaky pocházejí z  tenkého dlouhého páteřového svalu – svíčkové (Tenderloin), který není u  zvířete téměř vůbec aktivní. Libové, jemné a  křehké maso se obvykle podává středně či krvavě propečené, delší tepelná úprava mu spíše škodí. Řez získal své označení podle typického tukového „oka“ (Rib Eye), které spolu s tukovým mramorováním dodává steaku výraznou šťavnatou chuť. Pochází ze žeberní části vysokého roštěnce, který je oblíbený pro svou jemnou vláknitost, obsahuje 16 % tuku a je zárukou chutného šťavnatého pokrmu. Řez z  kýty patří mezi nejoblíbenější steaková masa v Jižní Americe. V Jižní Americe je tento řez známý pod názvem Picanha, v USA se používá název Cap of rump. Křehké maso kryté tukem a protkané jemnými tukovými žilkami lze grilovat v celku a poté krájet na plátky. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hovězí svíčková 3/4 lbs** Hovězí vysoká roštěná Hovězí zadní picanha • původ: Brazílie, Uruguay, Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg od • původ: Uruguay, Austrálie, USA • vakuově baleno • cena za 1 kg od 399,00 458, 399,00 458, • původ: Brazílie, Uruguay, Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg od • další akční cena také na: Hovězí svíčková 4/5 lbs** 85* 675,00 776, 85* 25* RUMP Steaky Striploin se řežou z  nízkého roštěnce, který obsahuje pouze 10 % tuku. Tento libový sval není za života zvířete příliš aktivní, podobně jako svíčková. Od ní se odlišuje typickou tukovou kůrkou a také tím, že se dá krájet na větší plátky. Plátky steaku se krájejí z vykostěné horní části kýty. Na gril se hodí vyzrálé a odleželé steaky, jinak bude maso tužší. Tenkou vrstvu povrchového tuku kolem steaku je vhodné před grilováním na několika místech naříznout, aby se steak nekroutil. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static 1 lbs = 0,454 kg FLANK STEAK ROŠTĚNÁ Pod českým názvem pupek se skrývá dlouhý, plochý, libový plátek masa ze spodních břišních svalů (francouzsky bavette de flanchet). Úprava zejména grilováním v celku a  následné servírování v plátcích. Lze ho také smažit a  péci nebo dusit. Nejlepší flank steaky mají jasně červenou barvu. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hovězí roštěná Hovězí zadní rump Flank steak • původ: Brazílie, Uruguay, Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg od • původ: Belgie, Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg od 409,00 470, 265,00 304, • původ: Belgie, Česká republika, Irsko, Uruguay, Austrálie, USA • vakuově baleno • cena za 1 kg od 35* 75* 199,00 228, 85* 6 cE1512_02-07.indd 6 EPIKURE 5/6/15 5:41 PM