Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Delikatesy na Váš stůl

Platnost od 18.5 .2015 do 14.6 .2015


Delikatesy na Váš stůl - strana 5



















































     

Delikatesy na Váš stůl - strana 5

5 Vocílkova vepřová panenka na mandlích Snadná příprava a lahodná chuť! Ingredience: Kuře s rodokmenem chlazené cena za 1 kg 69 90 Grilovací klobása více druhů cena za 1 kg 129 90 Vepřová panenka cena za 1 kg 229 90 500 gramů vepřové panenky Vocílka, očištěnou nakrájíme na 1 centimetr silné medailonky 1 lžička sušeného estragonu, drceného 1 lžička česnekového prášku 4 lžíce másla BILLA, zvlášť 1 lžíce polohrubé mouky BILLA 3/4 hrnku bílého vína 1 lžička kuřecího bujonu 1 lžíce dijonské hořčice 1/4 hrnku smetany BILLA 1/2 hrnku pražených mandlových plátků 1/4 hrnku na plátky nakrájené jarní cibulky Příprava: Kuřecí horní stehenní řízek cena za 1 kg Hovězí rump steak Drak fresh cena za 1 kg 129 Naše Bio Čevapčiči 349 Telecí řízek 90 90 330 g 1 kg = 166,36 Kč cena za 1 kg 54 Naše Bio Hovězí sekaná 399 Telecí ragú 90 00 460 g 1 kg = 130,21 Kč 400 g 1 kg = 299,75 Kč 59 90 119 90 Paličkou na maso naklepeme panenku na tloušťku 1 centimetr. V misce smícháme estragon a česnekový prášek a maso směsí posypeme. Koření do masa vetřeme, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice, aby se chuť koření do masa vstřebala. V pánvi na středním ohni rozpustíme 1 lžíci másla, až z něj zmizí pěna. Orestujeme polovinu masa, 3 až 4 minuty z každé strany. Pánev příliš nepřeplňujeme. Postup opakujeme s druhou polovinou masa a další lžící másla. Odložíme panenku na nahřátý talíř. V pánvi na středním ohni rozpustíme zbývající 2 lžíce másla; přidáme mouku a mícháme dohladka, až se směs začne smažit. Postupně za stálého míchání přidáváme víno, dokud se nespojí s moučnou směsí; vmícháme kuřecí bujon a dijonskou hořčici. Omáčku 1 minutu povaříme a vmícháme smetanu. Téměř přivedeme k varu a přidáme mandle a jarní cibulku. Omáčkou zalijeme vepřovou panenku a podáváme. Doporučujeme podávat s napařenou brokolicí a holandskou omáčkou.