Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Šunky

Platnost od 3.6 .2015 do 30.6 .2015


Šunky - strana 15



















































     

Šunky - strana 15

ARDENSKÁ ŠUNKA Sušené šunk y 1 Ardenská šunka se vyrábí z vybraných vepřových kýt. Specifické ardenské koření dává šunce výjimečnou chuť. Šunka se nejprve solí 3 týdny nasucho, poté 3 týdny v láku, 1 týden zraje a 1 týden se udí, na závěr se ještě 3 týdny nasucho solí. ISTARSKI PRŠUT 2 Základem pro Istarski pršut jsou speciálně vybrané vepřové kýty z prasat krmených vařenými brambory, dýněmi, jetelem.  Istrijský pršut má elegantní podlouhlý tvar. Směs mořské soli, černého pepře, česneku, bobkového listu a  rozmarýnu se ručně vtírá do  čerstvé vepřové kýty. Istrijský pršut je stále vyráběn bez použití konzervačních látek, suší se a zraje minimálně 12 měsíců v chladném vzduchu větru Bora. Povrch kýty v průběhu zrání pokryje ušlechtilá plíseň, která dodá výslednému produktu charakteristickou vůni a  chuť. Celý proces zrání je přísně kontrolován. Výsledkem je lahodný istrijský pršut, aromatický s charakteristickou červenou barvou, produkovaný se stejnou péči a technologií Istrijci již od 16. století. 1 ‡ AT DIC ION G IN PROTÉGÉE UE GRAPHIQ ÉO ‡ Jambon d’Ardenne I. G. P. • cena za 100 g plátky 70* 2 3 Istarski pršut Kraški pršut I. G. P. • cena za 100 g plátky • cena za 100 g plátky 165,00 189, 64,90 74, 75* 64* KRAŠKI PRŠUT 3 Slovinský Kraški pršut má vynikající pověst. Vyniká zejména senzorickými a  technologickými kvalitami. Vzhledově je podobný středomořským prosciutto, ale při zpracování se používají přísnější technologické postupy. Od italských a španělských šunek se liší tím, že má odříznutou nožičku. Po vyjmutí pánevní kosti je pršut tvarován do oválného tvaru. Po sušení a zrání je celý povrch pokryt charakteristickou ušlechtilou plísní. Klima v oblasti Kras je velmi drsné, s průměrnou roční teplotou pouze 10,6  °C. Při zrání hraje důležitou roli jev Burja (Bora), což je proudění chladného vzduchu. Lokální půda je velmi chudá s nedostatkem živin, a tak svalová a  tuková hmota vepřů je velmi kompaktní.  Jemné mramorování pršutu dává výslednému produktu jemnější aroma.  Kraški pršut má růžovo-červenou barvu, povrch plátku je hladký a  svěží. Správně vyzrálý pršut má charakteristickou lahodnou chuť a  vůni a  rozplyne se v  ústech bez dlouhého žvýkání. V  současné zdravé výživě hraje pršut důležitou roli, neboť obsahuje více bílkovin nežli čerstvé maso. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 78,00 89, Prodejní doba: Po – Ne 8.00–22.00 Prodejní doba pro Zlaté a Stříbrné partnery: Po – So 6.00–22.00, Ne 7.00–22.00 Akceptujeme platbu v českých korunách, za stanovených podmínek také v eurech. Přijímáme tyto platební karty: 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO cE1513_01-16.indd 15 Nabídka zboží platí pro držitele zákaznické karty MAKRO a je určena pro podnikání. Uvedené ceny jsou v českých korunách, bez dekorace a  nejsou platné při nákupech výrobků prostřednictvím služby MAKRO Distribuce. Za chyby vzniklé v  sazbě a tisku neručíme. Společnost MAKRO si vyhrazuje právo změn v balení a variantě zboží nabízeného v této nabídce. Společnost MAKRO garantuje ceny pro uvedené období jako nejvýše možné. Tato nabídka zboží informační povahy je určená k podpoře prodeje zboží a nepředstavuje závaznou nabídku na uzavření smlouvy ze strany společnosti MAKRO. Současně tento leták a v něm obsažená nabídka není materiálem podporujícím prodej komunikačními prostředky na dálku. Nabídka zboží je časově omezena na období platnosti nabídky nebo do neočekávaného vyprodání zásob. Veškeré aktuálně platné nabídkové letáky jsou pro registrované zákazníky k dispozici k nahlédnutí či stažení na www.makro.cz v sekci Aktuální nabídka. 5/21/15 9:19 AM