Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Šunky

Platnost od 3.6 .2015 do 30.6 .2015


Šunky - strana 2



















































     

Šunky - strana 2

D ušené šunk y proces výroby Exkluzivně v Horeca Select Black Label ORIGINÁLNÍ PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI 1 Původní receptura pravost a kvalita dle původní receptury z roku 1933 2 Pražskou šunku lze bez váhání považovat za pramáti všech dnešních dušených šunek, které se pod tímto názvem v různých podobách vyrábějí nejen u nás, ale po celém světě. 3 J ejí historie se začala psát okolo roku 1857, kdy podle dostupných materiálů pan František Zvěřina nechal jako první proležet lehkou vepřovou kýtu vcelku. Šťavnatá světlá šunka na kosti, krytá slabou vrstvou jemného tuku, částečně s kůží a vyuzená dozlatova, si velmi rychle získala své stálé odběratele a  konzumenty. Obliba šunky inspirovala i  konkurenční výrobce, kteří ji velmi brzy začali napodobovat. Nejznámějším následovníkem se stal A Antonín Chmel, který v  roce 1894 4 2 cE1513_01-16.indd 2 Originální Pražská šunka na kosti nejvyšší jakosti 1933 • bal.: cca 10 kg • cena za 1 kg 133,00 152, 95* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH PH Proces výroby je zahá5 ních jen výběrem kvalitních ostí vepřových kýt s  kostí na  kolenem z  menty ších prasat. Kýty ve  váze do  10  kg se na bourárně zakulacují tzv. pražským řezem (1). Pro ideální prosolení je použito nastříknutí láku (solicí ez směs s  cukrem, bez aditiv) po  žíle, cožž je více než sto let starý a dávno zapomenutý způsob nasolování vepřových kýt. Svalovina tak není narušená žádnými vpichy jehel moderních nastřikovacích strojů (2). Následuje odležení vepřových kýt v  láku po  dobu 5 – 6 týdnů, přičemž se kýty každých 14 dní překládají (3). Po 6 týdnech se kýty osuší, zaudí v udírně do zlatavé barvy, odvaří a zchladí (4). Posledním krokem výroby je finální úprava a  zabalení (5). Hotový výrobek stačí jen ohřát a ochutnat. založil firmu v  Praze na  Zvonařce a  recept na  Pražskou šunku údajně získal přímo od  Františka Zvěřiny. Firmu vybudoval na  moderních základech a stal se významným exportérem Pražské šunky do celé Evropy a  USA. Pražská šunka tak měla své pevné místo nejen v  našich uzenářstvích, ale i  ve  Vídni, Budapešti, Francii, Německu a za oceánem. ŠUNKY 5/21/15 10:45 AM