Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.6 .2015 do 16.6 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilované kalmary s rajčaty, trhaným salátem a červeno-vinnou emulzí s kapary a piniovými oříšky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 10 g 100 g 223,50 Kč 3,44 Kč 16,00 Kč 50 g 0,2 g 40 g 5 g 200 g 12,95 Kč 0,07 Kč 2,64 Kč 1,72 Kč 32,00 Kč 150 g 20 g 30 g 800 g 21,54 Kč 5,18 Kč 5,07 Kč 239,20 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min • Příprava marinády (cca 8 minut): Listovou petržel omyjeme, otrhané lístky vložíme do mixéru společně se stroužky oloupaného česneku, solí, olivovým olejem a čerstvě mletým pepřem z mlýnku, vymixujeme hladké pyré. 50 g 0,85 Kč • Příprava kalmarů, marinování (cca 130 minut): Kalmary dočistíme, odstraníme povrcho50 g 7,57 Kč vou blánu a zkontrolujeme i vnitřek tuby. Dobře je omyjeme v několikrát měněné vodě a nechá30 g 7,77 Kč me okapat na kuchyňské papírové utěrce. Kalmary vložíme do připravené marinády a necháme 50 g 1,40 Kč v chladničce marinovat asi 2 hodiny. 100 g 2,99 Kč • Příprava emulze (cca 20 minut): Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky o veli150 g 24,00 Kč kosti 5 mm. Listovou petržel omyjeme, otrháme lístky a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelenou 1 g 0,01 Kč cuketu omyjeme, zkrojíme zelenou část a nakrájíme ji na kostičky 5 mm velké. Z oleje, červe10 g 0,19 Kč ného octa, soli a cukru vymícháme metlou v misce emulzi, do které vložíme nakrájené suroviny. Ochucenou emulzí při servírování přelijeme kalmary a salátek. 50 g 59,98 Kč • Příprava salátu (cca 10 minut): Omytá rajčata necháme okapat a při servírování krájíme na větší kusy. Salát frisée bělený omyjeme v několikrát měněné vodě a následně ho odstředíme Cena za jednu porci** : v odstředivce na saláty. Z jednotlivých řapíků salátu otrháme snítky, které vložíme do gastronádoby na mokrou papírovou utěrku, přikryjeme je potravinovou fólií a uchováme v chladničce do servírování. Omytou řeřichu odstříháme až při servírování. • Příprava piniových oříšků (cca 8 minut): Piniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v troubě předehřáté na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V průběhu pečení je občas zamícháme. • Příprava kalmarů (cca 10 minut): Naložené kalmary opečeme na nahřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Poté je ochutíme mořskou solí a ihned servírujeme. • Servírování: Do středové zadní části talíře aranžujeme trhaný salát s řeřichou a lístky petržele. Do přední části přeložíme grilované kalmary. Na levou stranu talíře aranžujeme různé druhy překrájených rajčat. Kalmary, salát i rajčata ochutíme emulzí. Pokrm doplníme praženými piniovými semínky. 66,80 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH – MAJÍ TUŽŠÍ, NÁSLÁDLÉ BÍLÉ MASO, KE KTERÉMU SE PERFEKTNĚ HODÍ STŘEDOMOŘSKÉ INGREDIENCE JAKO OLIVOVÝ OLEJ, ČESNEK, CITRON, ČERSTVÁ I SUŠENÁ RAJČATA ATD. – ABY MASO NEBYLO TUHÉ, DOPORUČUJE SE KRATŠÍ DOBA PŘÍPRAVY (SMAŽENÍ, GRILOVÁNÍ) Mořská sůl vločková Kalmary 00 149, 171,35* 14 cF1513_01-16.indd 14 lat.: Loligo opalescens vel.: 20–30 ks/kg původ: USA, lov cena za 1 kg 00 299, 343,85* bal.: 1 kg, cena za 1 kg další akční ceny také na: ostatní mořské soli Cornish, bal.: od 50 g do 1,5 kg 90 259, 298,89* Piniové oříšky jádra velká původ: Španělsko bal.: sáček 250 g cena za 250 g 20.5.15 12:33 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Kalmary: Kalmary čištěné, chlazené, malé Sůl mořská šupinatá Olej olivový extra panenský Marináda: Horeca Select Petržel listová, čerstvá Horeca Select Pepř černý, celý Česnek čerstvý Sůl mořská šupinatá Olej olivový extra panenský Salát: Salát Frisée bělený Horeca Select Petržel listová, čerstvá Řeřicha čerstvá Rajčata mix Emulze: Cibule červená Kapary sterilované Horeca Select Petržel listová, čerstvá Ocet vinný, červený Cuketa zelená Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Aro Cukr krupice Doplňky: Oříšky piniové ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky