Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 16



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 16

Středomořské noky PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | GRILOVÁNÍ: 15 MINUT 200 g zeleniny na grilování (papriky, lilky, cukety, rajčata) sůl AQ olivový olej BASIC 400 g bramborových noků 2 lžíce červeného pesta BASIC hrst bazalkových lístků parmazán na posypání Rozpalte gril v troubě. Zeleninu nakrájejte na plátky, osolte, pokapejte olejem a grilujte dozlatova. Noky uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je, nechte si trochu vody, ve které se vařily, vraťte je do hrnce, přidejte grilovanou zeleninu a pesto, případně zvlhčete trochou vody z vaření noků a dobře promíchejte. Nakonec jemně vmíchejte bazalkové lístky. Podávejte s parmazánem.   Caesar salát jako sendvič FOTO: MAREK KUČERA, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 20 MINUT 2 kuřecí prsa 1 lžička slunečnicového oleje BASIC sůl a čerstvě mletý pepř BASIC 1 salát Little Gem 2 velké nebo 4 malé tenké krajíčky chleba 1 stroužek česneku, přepůlený Na dresink 2 lžíce bílého jogurtu BASIC trocha citronové šťávy 1 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny na ozdobení 1 lžička kaparů, nahrubo nasekaných Rozehřejte pánev. Maso potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho z každé strany asi 4 minuty, až je úplně propečené. Pak ho odložte a nechte odpočívat. Mezitím rozeberte salát na lístky a připravte si dresink. Smíchejte jogurt, parmazán, kapary a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle potřeby můžete dresink naředit zhruba lžičkou studené vody. V toustovači či nasucho v troubě opečte chleba. Každý krajíček potřete z jedné strany česnekem a dresinkem. Kuře nakrájejte na plátky. Na krajíčky chleba rozdělte salát, přidejte maso a pokapejte zbylým dresinkem. Ozdobte hoblinami parmazánu a podávejte.   Salát s modrým sýrem, jahodami a ořechy PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 15 MINUT 1 sáček směsi salátových lístků s obsahem baby špenátu 8 čerstvých jahod 100 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní AQ 2 hrsti opražených vlašských ořechů AQ Na zálivku 50 ml červeného vinného octa 100 ml olivového oleje BASIC 1 lžička krupicového cukru sůl a čerstvě mletý pepř Nejdřív si připravte zálivku. Prošlehejte všechny suroviny a odložte stranou. Do talířů rozdělte salát a nakrájejte na něj jahody. Přelijte zálivkou a promíchejte. Potom přidejte sýr nakrájený na kostičky a nakonec salát posypte vlašskými ořechy.   Polévka s červenou čočkou a mrkví PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | VAŘENÍ: 15 MINUT 2 lžičky olivového oleje 1 cibule, nakrájená na tenké plátky 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky 2 mrkve , oškrabané a nakrájené na kostičky 85 g červené čočky 1 kostka zeleninového bujonu BASIC sůl a čerstvě mletý pepř BASIC nasekaná petrželka na ozdobu a osmahněte na něm cibuli. Asi po 2 minutách přidejte česnek a kostičky mrkve. Necelou minutu míchejte. Zeleninu zalijte vroucí vodou z konvice, vmíchejte čočku a bujonovou kostku, přiklopte a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Podle chuti osolte a opepřete, stáhněte z ohně, vmíchejte petrželku a podávejte.   Omeleta s bramborem a sýrem NA 1 OMELETU | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | VAŘENÍ: 15 MINUT 1 malý brambor , nakrájený na 2cm kostičky 1 lžička olivového oleje 50 g nakrájeného salámu chorizo nebo slaniny 2–3 vejce BASIC sůl nasekaná petrželka 25 g strouhaného eidamu AQ Nakrájený brambor uvařte v osolené vodě; trvá to asi 8–10 minut. Sceďte a nechte oschnout. V pánvi rozehřejte olej, přidejte salám chorizo nebo slaninu a asi 2 minuty míchejte. Pak přidejte bramborové kostičky a opékejte dalších 5 minut, aby byly křupavé. Obsah pánve vysypte do misky a připravte v ní omeletu: v hrnku zlehka prošlehejte vejce, osolte je a vlijte do rozehřáté pánvičky. Jakmile vejce zpevní, posypte je opečeným salámem s bramborem, petrželkou a sýrem. Ještě minutu prohřívejte, aby se rozpustil sýr, a pak hned podávejte. Do varné konvice dejte vařit 1 litr vody. V polévkovém hrnci rozehřejte olej albert.cz 15