Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 25



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 25

mami, uvař mi zapečené jahody jsou nejlepší ještě horké, s vanilkovou zmrzlinou. Jahody plněné cheesecakem NA 24 JAHOD | PŘÍPRAVA: 30 MINUT + CHLAZENÍ 24 velkých jahod, odstopkovaných 350 g čerstvého krémového sýra, např. philadelphia nebo lučina 1 sáček vanilkového cukru 2 lžíce krupicového cukru 70 g mletých mandlí Z jahod vydlabejte střed a seřízněte je tak, aby dobře stály. Sýr vložte na 30 sekund do mikrovlnné trouby, aby změkl, a prošlehejte ho s vanilkovým i krupicovým cukrem. Ochucený sýr přesuňte do cukrářského sáčku a naplňte jahody. Posypte mletými mandlemi tak, aby úplně zakryly cheesecakeovou náplň. Naplněné jahody narovnejte na servírovací talíř, vychlaďte a podávejte. Jen tak pro radost jim sýrem, čokoládou a jahodami „nakreslete“ obličeje.   Zapečené jahody 500 g jahod, rozpůlených 300 g malin 1 pomeranč 1 sáček vanilkového cukru + krupicový cukr podle kyselosti ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu Na drobenku 50 g krupicového cukru 50 g hrubé mouky 50 g mletých mandlí 50 g studeného másla, na kostičky Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody a maliny dejte do misky, nastrouhejte k nim pomerančovou kůru a vymáčkněte trochu pomerančové šťávy, přisypte vanilkový cukr a škrob. Promíchejte. Ovoce pak lžící rozdělte do malých ohnivzdorných misek nebo jednoho většího pekáčku. Všechny suroviny na drobenku promněte prsty. Drobenkou posypte ovoce a 30 minut zapékejte. 24 albert.cz Jahodový pohár PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 15 MINUT + ODLEŽENÍ JAHOD 12 jahod, nakrájených 3 lžičky krupicového cukru 50 g sušenek, např. Lotus + na ozdobení 2 lžíce rozpuštěného másla špetka mleté skořice 300 ml plnotučného jogurtu nebo zakysané smetany 2 lžíce třtinového cukru Jahody posypte krupicovým cukrem a nechte aspoň půl hodiny odstát. Mezi- tím rozmixujte sušenky – nevadí, když některé budou rozdrobené na prach a některé zůstanou téměř v celku. Směs pokapejte máslem a posypte skořicí a znovu několika pulzy mixujte. Jogurt či smetanu promíchejte s třtinovým cukrem. Do pohárů střídavě vrstvěte jahody, drobenku a oslazený jogurt. Zakončete jogurtovou vrstvou a ozdobte ji trochou rozdrcených sušenek. FOTO: MAREK KUČERA, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ, DEKOR STYLING: ZUZANA KLIMEŠOVÁ, NÁDOBÍ A OBLEČENÍ ZAPŮJČILY FIRMY: BUTLERS, LA LAGARTIJA, ZARA PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | PEČENÍ: 30 MINUT