Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 33



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 33

sezona Zapečený lilek PRO 2 OSOBY | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 45 MINUT 2 středně velké žíhané lilky, nakrájené na tenké plátky sůl olivový olej 1 cibule, nakrájená nadrobno 2 větší stroužky česneku ¼ lžičky sušeného chilli špetka skořice 400g plechovka krájených rajčat 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno 32 albert.cz Troubu předehřejte na 180 °C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní. Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.