Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 35



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 35

sezona PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | PEČENÍ: 25 MINUT 2 velké fialové lilky, nakrájené na 2cm kolečka sůl, nejlépe himálajská 500g sklenice rajčatové omáčky na těstoviny 20 plátků sýra gouda 48% hrst listů baby špenátu 150 g cherry rajčátek, rozkrojených na půlky Rozehřejte troubu na 220 °C. Na dva plechy naskládejte kolečka lilku, osolte je a dejte je péct na 15–20 minut. Pak oba plechy vyndejte a přepněte troubu na gril. Na každé kolečko lilku dejte 1 lžíci rajčatové omáčky, plátek sýra, trochu špenátových listů a rajčátka. Grilujete 3–5 minut. Podávejte horké.   Lilkový salát PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 20 MINUT 500 g kulatých lilků, rozdělených na klínky 4 stroužky česneku, neoloupané 1 lžička mletého chilli sůl a čerstvě mletý pepř 4 snítky rozmarýnu 2 lžíce olivového oleje Na dresink 3 lžíce olivového oleje ½ lžičky medu 2 lžíce citronové šťávy vyloupané stroužky upečeného česneku K podávání zelené salátové lístky – rukola, polníček hrst lístků bazalky (nemusí být) výhonky a klíčky (nemusí být) 100 g sýra feta Rozehřejte troubu na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut. Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, 34 albert.cz případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku. Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.   Lilkové sendviče NA 10 SENDVIČŮ | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | PEČENÍ: 10 MINUT Na pesto 40 g bazalkových lístků 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno 45 g piniových oříšků nebo jiných ořechů či semínek 3 stroužky česneku ½ lžičky soli 55 ml olivového oleje Na náplň 1 červená kapie 1 lilek žíhaný, nakrájený podélně na ½cm plátky olivový olej na potření sůl a mletý pepř 1 velká ciabatta 110 g měkkého kozího sýra 200 g mozzarelly, na silnější plátky 150 g prosciutta Rozehřejte gril na 230 °C. Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku. Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky. Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany. Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.   Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | OPÉKÁNÍ: 25 MINUT 1 velký bílý lilek sůl a pepř 2 hrsti hladkolisté petrželky 400 g mletého hovězího masa 1 lžíce fenyklových semínek olivový olej 1 stroužek česneku, prolisovaný 2 lžíce sladké chilli omáčky 2 lžíce balzamikového octa 400g plechovka krájených rajčat 200 g polenty 1 lžíce másla 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily. Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí. Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte. Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem. FOTO: MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ, DEKOR STYLING: ZUZANA KLIMEŠOVÁ, NÁDOBÍ ZAPŮJČILY FIRMY: SUPERSTORE 4. PATRO OC DBK, BAZAR POTOČNÍKOVÁ Lilková pizza