Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 40



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 40

Cajunské kuře s rýží PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | PEČENÍ: 20 MINUT FOTO: MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ, DEKOR STYLING: ZUZANA KLIMEŠOVÁ, NÁDOBÍ ZAPŮJČILY FIRMY: POTTEN & PANNEN - STANĚK, DOMOV A STYL ½ lžíce mleté papriky ½ lžíce sušeného tymiánu 5 stroužků česneku, na plátky ½ lžíce kajenského pepře ½ lžičky soli 500 g kuřecích prsou, bez kůže, nakrájených na kousky 3 plátky slaniny 2 lžíce řepkového oleje 1 střední cibule, nakrájená nadrobno 1 střední červená paprika, nakrájená na kousky 1 řapík celeru, nakrájený na kousky 2 lžíce rajčatového protlaku 400 g dlouhozrnné rýže 150 g mraženého hrášku 1 litr kuřecího vývaru hladkolistá petrželka na ozdobu Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte. V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou. RA DY A T RIKY 1 Kuřecí prsa před opékáním není třeba příliš omývat ve vodě. Stačí je zbavit případných blan a otřít namočenou čistou utěrkou. Zůstane jim tak chuť. 2 Do masa při smažení, opékání nebo dušení nevpichujte vidličku, aby z něj neunikla žádná šťáva. Lepší je maso obracet nebo míchat dřevěnou lopatkou. 3 Jemně smažené maso, které bude čekat na další úpravu, vyndávejte děrovanou sběračkou a odkládejte ho na papírové utěrky, aby jídlo nebylo příliš tučné. albert.cz 39