Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 47



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 47

spolu u stolu Špagety puttanesca PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | VAŘENÍ: 15 MINUT sůl a pepř těsto podle základního receptu vpravo olivový olej 4 stroužky česneku, nasekané najemno 3 filátka z ančoviček, nakrájená nadrobno 2 čerstvé chilli papričky se semínky, nakrájené na proužky hrst černých oliv, nasekaných 2 hrsti cherry rajčátek, rozpůlených hrst čerstvých bazalkových lístků hoblinky parmazánu k podávání Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle níže uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem. Jak vyrobit ručně i bez strojku… Špagety: Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky. Tagliatelle: Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky. Lasagne: Rozválený plát těsta nakrájejte na obdélníky podle velikosti svého pekáčku. 46 albert.cz Ravioly: Rozválené těsto nakrájejte na čtvercové díly, doprostřed dejte náplň, okraje čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem nebo vodou, přiklopte druhým čtvercem a přimáčkněte k sobě po okrajích. Jde to i na větším plátu, který posázíte náplní, přiklopíte druhým plátem a rozkrájíte rádýlkem. Základní recept na těsto PRO 6 OSOB | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | ODLEŽENÍ: 30 MINUT 600 g kvalitní hladké mouky 6 vajec Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat. Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.