Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 49



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 49

spolu u stolu Lasagne s cuketou PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | VAŘENÍ: 70 MINUT těsto podle základního receptu vpředu Na rajčatovo-masovou omáčku olivový olej 4 cukety, nakrájené podélně na tenké plátky 8 plátků pancetty, nakrájené na malé kousky 1 malá cibule, nakrájená najemno 3 stroužky česneku, nasekané 2 celerové řapíky, nakrájené na kousky 1,2 kg mletého hovězího masa 80 ml mléka 3× 400g plechovka krájených rajčat 120 g rajčatového protlaku 45 ml balzamikového octa špetka chilli vloček 8–10 velkých bazalkových lístků, natrhaných nahrubo hrst čerstvých lístků oregana 500 ml červeného vína sůl a mletý pepř Na bešamelovou omáčku 150 g másla 100 g hladké mouky 1,2 l mléka špetka strouhaného muškátového oříšku 175 g strouhaného parmazánu + 50 g na posypání 1 koule mozzarelly, nakrájená na plátky V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova plátky cuket po obou stranách. Najemno je nasekejte a dejte stranou. Do pánve přilijte další olej a opečte na něm pancettu, trvá to 4–5 minut. Vyndejte ji na papírovou utěrku. Opět přidejte trochu oleje, vsypte cibuli opékejte 4 minuty a na další minutu přidejte česnek, pak celer, který opékejte dokud nezměkne. Přidejte hovězí maso, mléko a nechte ho 10–12 minut na středním ohni zezlátnout. Teprve pak přidejte konzervovaná rajčata, rajčatovou pastu, balzamiko, chilli, pancettu a bylinky a vše zalijte červeným vínem. Promíchejte, osolte, opepřete a nechte pozvolna vařit na mírném ohni asi hodinu. Příležitostně zamíchejte. 48 albert.cz Připravte si bešamelovou omáčku. Na mírném ohni rozpusťte máslo, zasypte ho moukou, důkladně promíchejte vařečkou a nechte asi 2–3 minuty zasmahnout. Zalijte 100 ml mléka a důkladně míchejte do hladké kaše. Pak postupně přilévejte ohřáté zbývající mléko a vždy vymíchejte dohladka. Přidejte muškátový oříšek a parmazán a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a přiklopte. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte jej na obdélníky velikosti vašeho pekáčku. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s trochou olivového oleje a k ruce si připravte ještě jeden hrnec se studenou vodou. Postupně uvařte pláty těsta (trvá to zhruba 3–4 minuty) a pak je ihned ponořte do druhého hrnce se studenou vodou. Odložte je odpočívat na papírové utěrky. Pusťte se do skládání lasagní. Dno pekáčku pokryjte masovou omáčkou, přidejte trochu nasekaných cuket a přelijte bešamelem, který opatrně rozetřete. Zakryjte pláty lasagní a opakujte postup, poslední vrstvou by měl být plát těsta, na který rozetřete zbytek bešamelu, povrch poklaďte plátky mozzarelly a posypte zbývajícím parmazánem. Pečte 30–35 minut, dokud povrch lasagní nezezlátne. Ihned podávejte, třeba doplněné zeleným salátem.   Houbové ravioly s česnekovou omáčkou PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | VAŘENÍ: 30 MINUT těsto podle základního receptu vpředu strouhaný parmazán a nasekaná hladkolistá petrželka k podávání Na náplň olej ½ cibule, nasekaná najemno 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 4 velké žampiony, nakrájené nadrobno hrst sušených hub, namočených a nakrájených na kousky hladkolistá petrželka, nasekaná 125 g ricotty 1 lžíce strouhanky z čerstvého chleba sůl a pepř Na omáčku olej ½ cibule, nasekaná najemno 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky 200 ml drůbežího vývaru 100 ml smetany na vaření citronová kůra a pár kapek citronové šťávy sůl a pepř Začněte houbovou náplní. Rozpalte trochu oleje v pánvi a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek. Po dalších zhruba 20 vteřinách cibulku a česnek z pánve vyndejte, přilijte trochu oleje, přidejte žampiony a vymačkané sušené houby a opékejte, dokud nejsou měkké. Vraťte do pánve cibulku a česnek a duste ještě 2 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku, ricottu a tolik strouhanky, aby náplň zhoustla. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout. Na připravený vyválený pruh těsta podle základního receptu a postupu uvedeného vpředu naneste lžičkou náplň se zhruba šesticentimetrovými rozestupy. Okraje těsta potřete vodou. Vezměte druhý pruh těsta a přitiskněte ho na první, okolo hrudek s náplní dobře přitiskněte. Jednotlivé ravioly oddělte nožem nebo rádýlkem a odložte na plech vysypaný moukou. Připravte si omáčku. V rendlíku rozpalte olej, vhoďte cibulku a česnek a chvíli opékejte. Přidejte vývar a nechte ho zredukovat na zhruba třetinový objem. Přilijte smetanu, promíchejte a povařte do zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem. Uvařte ravioly. Pokud je to potřeba, přihřejte smetanovou omáčku, nalijte jí trochu na talíř, přidejte ravioly a posypte parmazánem a petrželkou.