Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 52



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 52

Tagliatelle s boloňským ragú PRO 4 OSOBY | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | VAŘENÍ: 100 MINUT 55 g másla 55 g prosciutta nebo pancetty, nakrájené 1 velká mrkev, nakrájená na kostky 1 celerový řapík, nakrájený 1 cibule, nakrájená najemno 100 g mletého libového telecího nebo hovězího masa 100 g mletého libového vepřového masa 100 ml suchého červeného vína hovězí nebo kuřecí vývar podle potřeby 3 lžíce rajčatového protlaku sůl a pepř 450 g čerstvých tagliatelle podle základního receptu a postupu vpředu 60 g strouhaného parmazánu Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky. Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete. Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem. Můžete počkat na čerstvé lesní houby… ale nevydržíte. Ravioly plněné houbovou směsí s česnekovou omáčkou budete chtít ochutnat hned teď! albert.cz 51