Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket leták, Albert hypermarket leták : Magazín Albert - červen 2015

Platnost od 1.6 .2015 do 30.6 .2015


Magazín Albert - červen 2015 - strana 61



















































     

Magazín Albert - červen 2015 - strana 61

když Dita P. 6–8 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 40 MINUT | PEČENÍ: 7 MINUT Na korpus 60 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 2 lžíce kakaa špetka soli 3 velká vejce, pokojové teploty 50 g cukru + trocha na posypání pečicího papíru Na nutellovou náplň 120 ml smetany ke šlehání 120 g nutelly Na čokoládovo-máslový krém 100 g změklého másla 100 g čokolády, rozpuštěné a vychladlé 1 lžíce espressa nebo silné kávy, vychladlé 1 lžíce nutelly pokojové teploty Na ozdobu čokoládové bonbony ostružiny jedlé květy růžová sůl Předehřeju si troubu na 225 °C a vyložím plech pečicím papírem. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a zatím odložím stranou. Vejce a cukr utřu do světlé nadýchané pěny, trvá to alespoň 5 minut, do ní pak proseju mouku a vše opatrně dohladka promíchám. Směs rozetřu rovnoměrně na plech a peču 6–7 minut. Zatímco se těsto peče, připravím si na pracovní plochu kus pečicího papíru o něco větší, než bude upečený piškot, a posypu ho zlehka cukrem. Z trouby vyndám upečený dvoucentimetrový plát a opatrně ho otočím vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Pak opatrně stáhnu papír, na kterém se korpus pekl, a nechám ho úplně vychladnout. Připravím si nutellový krém. Smetanu ušlehám skoro dotuha, pak přidám nutellu a došlehám. Nutellovou šlehačku rozetřu po celém povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozříznu na dva stejně široké pruhy. Sroluju první pruh, hned na jeho konec připojím druhý pruh a sroluju jako roládu. Zarolované „kolo“ 60 albert.cz – o průměru 12–15 cm, pak jednoduše převrátím nastojato na prkénko nebo dortový podnos, omotám ho po obvodu potravinářskou fólií a dám do ledničky. Připravím si máslový krém. Máslo utřu do nadýchaného krému. Přimíchám rozpuštěnou čokoládu, kávu a nutellu a třu dohladka. Pokud je krém příliš řídký, dám ho na chvilku do ledničky. Krém nejprve rozetřu stěrkou v tenké vrstvě na povrch dortu a dám na čtvrt hodiny do lednice. Pak potřu boky dortu. Ozdobím bonbony, ostružinami a jedlými květy a trochou růžové soli – to jen pro odvážné.   Pusinka s čerstvými jahodami 6–8 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 90 MINUT 4 bílky z velkých vajec 200 g cukru (stranou si nechám 1 lžíci) 1 lžička kukuřičného škrobu 1 lžička bílého vinného octa 480 ml smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru + k podávání kůra z 1 citronu, velmi jemně nastrouhaná 500 g čerstvých jahod Předehřeju si troubu na 175 °C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám. Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125 °C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout . Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám. Duhový vanilkový dort 4–6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 40 MINUT | PEČENÍ: 35 MINUT hrubá mouka na vysypání a máslo na vymazání formy Na korpus 100 g másla, změklého 350 g cukru 250 ml mléka ½ lžičky vanilkového extraktu 260 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva špetka soli bílky ze 2 velkých vajec 100 g cukrového zdobení + na posypání Na vanilkový máslový krém 4 bílky z velkých vajec 200 g cukru 250 g másla, změklého 1 lžička vanilkového extraktu 3 potravinářské barvy Předehřeju si troubu na 175 °C. Vymažu máslem a moukou vysypu dvě dortové formy o průměru 15 cm. Máslo a cukr třu do pěny, trvá to asi 5 minut. Přidám mléko a vanilkový extrakt a třu dál dohladka. Odložím si stranou. V misce smíchám mouku, prášek do pečiva a sůl a vsypu do máslové směsi. Přidám bílky a míchám dohladka. Nakonec vmíchám cukrové zdobení. Směs rovnoměrně rozdělím do dvou forem a peču asi 30–35 minut. Nechám vychladnout. Připravím si vanilkový máslový krém. Do misky nad vodní lázeň dám bílky a cukr a šlehám. Směs by měla mít zhruba 65 °C. Když je cukr rozpuštěný a směs je horká, mám hotovo. Sundám z vodní lázně a šlehám dál, dokud nemám bílou, hladkou polevu. Když se miska ochladí na dotek, začnu pomalu po kouskách přidávat máslo. Přidám vanilkový extrakt a šlehám úplně dohladka. Každý korpus rozkrojím na tři pláty. Na dortový podnos položím první plát, pomažu ho vrstvičkou krému, na něj položím další a tak pokračuju se všemi díly. Pak tenkou vrstvou krému pomažu celý dort. Zbylý krém rozdělím do tří misek, obarvím potravinářskou barvou a po zhruba třetinách jimi pomažu celý dort, začnu odspodu. Dort posypu cukrovým zdobením. FOTO: MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ, DEKOR STYLING: ZUZANA KLIMEŠOVÁ, NÁDOBÍ ZAPŮJČILA FIRMA: SUPERSTORE 4. PATRO OC DBK Srolovaný čokoládový dort