Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 17.6 .2015 do 30.6 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Grilované sekané řízečky s pečenými brambory, zeleninou a omáčkou z pečených paprik Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static C Ceny uvedené d é v kalkulaci k lk l i jsou j ilustrativní. il t ti í Ověřte O ěřt sii prosím í ve svém é velkoobchodním lk b h d í středisku tř di k MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Název položky Maso: Hovězí maso sekané 20 % Vepřový bok bez kosti 55 % Horeca Select Cibule žlutá Voda na prátování Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, mletý Česnek čerstvý Vejce Horeca Select Petržel listová Pečené brambory: Horeca Select Brambory, varný typ A Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Zelenina: Kukuřičný klas Paprika červená, čerstvá Paprika žlutá, čerstvá Rajčata mix Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Zeleninový vývar, vlastní výroba Omáčka: Paprika žlutá, čerstvá Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Paprika červená, kajenská Doplněk: Horeca Select Petržel listová 450 g 400 g 150 g 150 g 15 g 0,5 g 25 g 50 g 25 g 53,96 Kč 29,96 Kč 3,89 Kč 750 g 30 g 10 g 10,43 Kč 4,80 Kč 0,04 Kč 750 g 500 g 500 g 500 g 100 g 5 g 500 g 93,56 Kč 39,95 Kč 39,95 Kč 57,38 Kč 16,00 Kč 0,02 Kč 11,47 Kč 0,07 Kč 0,18 Kč 5,99 Kč 2,45 Kč 6,48 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Příprava masa (cca 40 minut): Hovězí maso vložíme do kotlíku univerzálního stroje s nástavcem na míchání (štít), za postupného přidávání vody vymícháme na rychlosti č. 1 nebo 2 lepivý prát. Poté přidáme namletý vepřový bůček, najemno nakrájenou cibuli, překrájené listy petržele a vejce. Směs ochutíme solí, prolisovaným čerstvým česnekem a mletým pepřem. Vše ještě krátce promícháme. Správné ochucení zkontrolujeme opečením malého množství směsi na pánvi a odegustováním. Směs přeložíme do gastronádoby a navažujeme 100g kousky, ze kterých tvarujeme kulaté řízečky. Těsně před výdejem je 400 g 31,96 Kč opékáme na předehřátém grilu nebo na pánvi z obou stran dozlatova. Maso musí zůstat 30 g 4,80 Kč uvnitř šťavnaté, proto je opékáme na stupeň propečenosti – medium. Po grilování maso 10 g 0,04 Kč necháme odpočinout asi 4 minuty na teplém místě (cca 60 °C), poté ihned servírujeme. 20 g 9,57 Kč • Příprava brambor (cca 30 minut): Brambory pečlivě omyjeme kartáčkem ve studené 15 g 3,89 Kč vodě, podélně je překrájíme na výseče a přeložíme do gastronádoby. Brambory pokapeme olivovým olejem, promícháme a rozložíme vedle sebe do gastronádoby s pečicím papírem. Cena za jednu porci** : 42,68 Kč Pečeme v konvektomatu na 165 °C cca 20 minut doměkka a dozlatova. Poté brambory vyjmeme, ochutíme solí a servírujeme. • Příprava zeleniny (cca 60 minut): Omyté papriky rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a vyklepeme zbylá semínka. Nakrájíme je na velké trojúhelníky a také je jednotlivě opečeme na sucho do pěkné barvy. Papriky však musíme ještě dopéci v troubě na 165 °C cca 8 minut, doměkka. Klasy kukuřice vaříme na skus v zeleninovém vývaru. Poté je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na díly 5 cm dlouhé. Těsně před servírováním je grilujeme. Omytá rajčata překrojíme na poloviny, grilujeme je těsně před servírováním. Opečenou zeleninu ochutíme solí. Při podávání ji pokapeme kvalitním olivovým olejem. • Příprava omáčky (cca 50 minut): Omyté a osušené papriky potřeme olivovým olejem, přeložíme je do gastronádoby s pečicím papírem a pečeme na 190 °C cca 15 minut dozlatova (na slupce se vytvoří puchýřky). Poté je vyjmeme a gastronádobu přikryjeme poklicí asi na 10 minut. Následně z paprik sloupneme slupku, odstraníme jádřinec, vložíme je do mixéru a vymixujeme jemné pyré, které ochutíme solí. Do kašovité konzistence omáčku upravíme vmícháním olivového oleje. Kajenskou papriku podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 2 mm, které přidáme do ochucené omáčky. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu naaranžujeme grilovanou zeleninu, na pravou stranu přeložíme grilované sekané řízečky. Pokrm doplníme lístky petržele a omáčkou servírovanou v mističce. Tipy kuchaře: 1. Při tvarování mletých mas je vhodné ruce lehce namočit do misky s vodou, maso se na ruce nelepí, tvary jsou na povrchu hladké. 2. Při grilování mletých mas se řídíme stupni propečenosti jako u grilování jiných druhů mas. Jitka Ulih Jitk Ulihrachová h á šéfkuchař MAKRO cF1514_01-16.indd 15 15 3.6.15 12:18