Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - ryby

Platnost od 1.7 .2015 do 28.7 .2015


Epikure - ryby - strana 5



















































     

Epikure - ryby - strana 5

PRAŽMA V SOLNÉ KRUSTĚ 1 velká pražma (po vykuchání kolem 1 kg) 2 kg hrubé mořské soli 150 g hladké mouky 60 g škrobu (4 PORCE) 1 2 3 4 2 1 1 vejce stroužky česneku citron svazek čerstvých bylinek 4 Nejprve si připravíme solnou krustu. Do směsi soli, mouky a škrobu přidáme vejce (1) a promícháme mixerem (2). Oloupáme česnek a citron a spolu s omytými bylinkami je vložíme do břišní dutiny pražmy (3, 4). Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme vrstvu 5 6 7 8 solné hmoty (5) a  na ni položíme pražmu (6). Ze všech stran ji pečlivě pokryjeme solí (7) a  krustu lehce, ale důkladně přitiskneme k povrchu ryby (8). Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut (9). Po upečení krustu opatrně rozkrojíme tak, 9 10 11 12 abychom neřízli do ryby, nebo ji rozlomíme (10). Kůže z upečené ryby se snadno stáhne (11). Při servírování filet opatrně nožem oddělíme od kostí a na noži ho přeložíme na talíř (12). DEKORATIVNÍ ÚPRAVA Velmi populární, chutnou a pěkně vypadající úpravou pražmy je pečení v solné krustě. Aby se vám recept povedl, je nutné znát a dodržet několik důležitých zásad: 2. Je nutné použít hrubou mořskou sůl, krusta z ní se po upečení snadno rozloupne. Krusta z  jemné soli je příliš pevná a po upečení se odstraňuje jen s velkou námahou. 3. Rybu v  mořské soli vložíme do trouby předehřáté na teplotu kolem 200 °C a pečeme asi půl hodiny. 4. Metoda je vhodná nejen pro pražmu, ale pro všechny ryby s vysokým obsahem bílkovin. Při teplotě trouby 200 °C se totiž ryba prohřeje jen na 90–100 °C, takže bílkoviny nezmění svou strukturu a maso se nevysuší. Mořan indooceánský Pražman obecný • lat.: Cheimerius nufar • vel.: 0,5–2 kg/ks • původ: Řecko, Maroko, lov • cena za 1 kg • lat.: Pagrus pagrus • vel.: 0,5–2 kg/ks • původ: Řecko, Maroko, chov/lov • cena za 1 kg 469,00 539, 389,00 447, 35* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Ryby, Mořské plody fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1515_02-05.indd 5 35* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 1. Základem solné krusty je sůl a vejce – dvě na 1 kg soli. Po smíchání obou ingrediencí musí mít směs podobnou konzistenci jako mokrý písek, z nějž si děti na pláži staví hrady. tw i tte r. c o m / m ak ro cr 5 6/17/15 12:32 PM