Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 1.7 .2015 do 14.7 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Ceviche z lososa Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Losos filet Trim E, čerstvý Marináda: Ocet rýžový Limety (na šťávu) Pomeranče (na šťávu) Česnek čerstvý, český Horeca Select Koriandr čerstvý Horeca Select Meduňka čerstvá Horeca Select Koriandr mletý Doplňky: Cibule červená Paprika červená, čerstvá Paprika zelená, čerstvá Okurka salátová Papája čerstvá, velká Horeca Select Koriandr celý, sušený Salát Little Gem Salát Lollo Rosso Salát dubový list, tmavý Horeca Select Peržel listová 1000 g 299,00 Kč 125 g 500 g 500 g 40 g 60 g 30 g 10 g 18,95 Kč 39,95 Kč 14,95 Kč 7,34 Kč 27,54 Kč 19,90 Kč 2,81 Kč 60 g 130 g 130 g 250 g 200 g 1 g 150 g 100 g 100 g 30 g 1,31 Kč 6,49 Kč 6,49 Kč 5,98 Kč 23,98 Kč 0,37 Kč 14,95 Kč 7,95 Kč 7,68 Kč 7,77 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 51,34 Kč 60 min Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Délka marinování se řídí velikostí nakrájených tvarů (kostky, nudle) lososa. Ceviche můžeme připravit i z jiné ryby. 2. Po uplynutí času marinování musíme šťávu odcedit z masa, jinak se maso rozpadne (rozvaří) vlivem kyselin obsažených v citrusech. 3. Ceviche je výborný salát vhodný v letním období. Je velmi osvěžující, dobře stravitelný. Losos obecný filet Trim E 00 299, 343,85* 14 cF1515_01-16.indd 14 lat.: Salmo salar vel.: 1–1,7 kg/ks původ: Norsko, chov cena za 1 kg Limety zelené 90 189, 218,39* Koriandr čerstvý bal.: karton 500 g cena za 500 g 90 69, 80,39* vel.: příčný průměr 42+ mm bal.: karton cca 4 kg cena za 1 kg 17.6.15 12:50 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Pracovní postup: • Příprava a  naložení lososa (cca 4,5 hodiny): Filet z lososa dočistíme, dokonale odstraníme podkožní tuk a maso nakrájíme na širší nudle asi 1 × 5 cm. Následně je zalijeme šťávou z citronů, pomeranče a rýžovým octem. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Z koriandru a meduňky otrháme lístky a nakrájíme je na jemné nudličky. Vše zamícháme a necháme asi 4 hodiny odležet. Maso lososa na povrchu zbělá, uvnitř je růžové. Po uplynutí doby marinování nudličky lososa přecedíme a přeložíme do gastronádoby. • Příprava doplňků (cca 45 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na výseče. Omyté papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme jadřinec, zkrojíme vnitřní zesílené části a nakrájíme je na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, lžící odstraníme jadérka a dužninu nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm. Papáju oloupeme, rozkrojíme, lžící odstraníme jadřinec a také ji nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm. Listové saláty omyjeme a listy natrháme na větší kousky. Omyté listy petržele nakrájíme na nudličky. • Servírování: Při servírování si do misky odebereme porci ceviche, kterou zlehka promícháme s krájenou zeleninou, ovocem a listy salátů. Takto ochucený salát servírujeme na studený talíř.