Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 1.7 .2015 do 14.7 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Grilovaný steak z Chuck roll s pečeným bramborem a zakysanou smetanou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Hovězí maso z Chuck roll USA Olej olivový extra panenský Sůl mořská Maldon Horeca Select Pepř černý, celý Pečené brambory: Horeca Select Brambory, varný typ B Sůl hrubozrnná Horeca Select Zakysaná smetana Horeca Select Pažitka čerstvá Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Doplňky: Kukuřice klas Sůl kamenná Aro Cukr krupice Olej olivový extra panenský 2000 g 50 g 20 g 1 g 538,00 Kč 7,95 Kč 6,67 Kč 0,37 Kč 1500 g 1000 g 400 g 30 g 10 g 10 g 23,85 Kč 13,90 Kč 15,96 Kč 7,77 Kč 0,04 Kč 1,50 Kč 500 g 10 g 1 g 10 g 62,38 Kč 0,04 Kč 0,02 Kč 1,59 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 75 min 68,00 Kč ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hovězí Chuck roll 00 269,309,35* cF1515_01-16.indd 15 původ: USA vakuově baleno bal.: cca 6 kg cena za 1 kg 00 149, 171,35* Extra Virgin olivový olej původ: Itálie bal.: 1 l cena za 1 l 39,9045,89* Zakysaná smetana 16 % bal.: 3 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: • Předpříprava masa (cca 30 minut): Maso vyjmeme z vakua, otřeme papírovou utěrkou, přeložíme do gastronádoby vyložené kuchyňskou utěrkou a necháme takzvaně vydýchat. • Příprava masa (cca 15 minut): Nejdříve si grilovací desku zahřejeme na 240 °C. Maso jemně potřeme olivovým olejem. Jakmile je grilovací deska nahřátá, pomocí kuchyňské papírové utěrky ji potřeme olejem. Maso přiložíme na desku a opékáme ho ze všech stran. Poté maso přeložíme do gastronádoby a pečeme v troubě nebo konvektomatu na 180 °C asi 4 minuty. Maso pečeme na stupeň propečenosti „medium rare“. Dotykem prstu nebo teploměrem si zkontrolujeme, zda je maso správně upečené. Poté maso přeložíme do čisté gastronádoby a necháme ho asi 5 minut odležet při teplotě 60 °C, aby se dobře zatáhlo a při krájení z masa nevytékala šťáva. • Příprava brambor (cca 60 minut): Omyté celé brambory vložíme do gastronádoby s hrubozrnnou solí a pečeme na 180 °C doměkka asi 45 minut. Délka pečení závisí na velikosti brambor. Poté je vyjmeme, ještě horké je podélně nařízneme a poté stiskneme. Brambory prasknou. Při servírování do praskliny přeložíme solí ochucenou zakysanou smetanu, kterou doplníme nakrájenou čerstvou pažitkou. • Příprava doplňku (cca 40 minut): Klasy kukuřice vaříme na skus v zeleninovém vývaru. Poté je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na díly 5 cm dlouhé. Těsně před servírováním je grilujeme. Při servírování je pokapeme olivovým olejem. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu přeložíme pečenou bramboru se zakysanou smetanou, za ní servírujeme grilovaný ochucený kukuřičný klas. Na pravou stranu přeložíme grilovaný steak, který ochutíme čerstvě mletým pepřem z mlýnku a solí Maldon. 15 17.6.15 12:51