Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Hypermarkety Tesca

Platnost od 1.7 .2015 do 7.7 .2015


Hypermarkety Tesca - strana 10



















































     

Hypermarkety Tesca - strana 10

ŠLEHAČKOVÝ KOLÁČ S DOMÁCÍM KORPUSEM A JAHODAMI SUROVINY (NA KORPUS): 100 G HLADKÉ MOUKY 100 G MÁSLA 40 G CUKRU CHŮ 80 G MLETÝCH VLAŠSKÝCH OŘE 1 ŽLOUTEK ŠPETKA SOLI MÁSLO NA VYMAZANÍ FORMY NA ŠLEHAČKOV Ý KRÉM 200 G 40% SMETANY KE ŠLEHÁNÍ 1 ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY 60 G MOUČKOVÉHO CUKRU NA OZDOBU 150 G JAHOD ojové teplotě, aby nám POSTUP: háme změknout máslo při pok 1. Než se pustíme do pečení, nec covalo. změklo a lépe se s ním pra pěkně me do misky a smícháme ácího korpusu: mouku proseje ě promícháme se změklým dom u ravo příp s e nem Zač 2. ladn . Směs mouky a ořechů důk e ji s mletými vlašskými ořechy a cukrem. Vypracujeme tak hladké těsto, které zabalím soli u máslem, žloutkem, špetko jej na 30 minut do lednice. do potravinové fólie a uložíme do tukem vymazané 0,5 cm silný plát, který vložíme ičkou uděláme asi na e álím vyv o těst ené Vidl vnané. 3. Vychlaz e, aby okraje byly pěkně zaro formy. Těsto prsty vytvarujem do těsta několik vpichů. pěkně hladké, vezmeme si pečení nezvedalo a zůstalo em běh o těst nám se Aby : pus a zatížíme jej pomocí TIP Položíme jej na připravený kor pečicí papír o velikosti formy. fazolí nebo jiné luštěniny. Po této době odstraníme troubě na 170 ˚C asi 20 minut. 5. Korpus pečeme v předehřáté eme ještě dalších 10 minut. pečicí papír s fazolemi a peč me smetanu se ztužovačem ačkový krém: v misce smíchá šleh me raví přip si itím Mez 6. tuhou šlehačku. a cukrem. Mixérem vyšleháme ným šlehačkovým nout a naplníme jej připrave 7. Hotový korpus necháme vychlad i. dam jaho i ným bíme nakráje krémem. Krém uhladíme a zdo 3 ZAJÍMAVOSTI O JAHODÁCH 1. Obsahují přibližně 90 % vody. Proto jsou vhodnou pochoutkou v horkých dnech. Osvěžují a hydratují organismus. 2. Jsou zdrojem cenných vitamínů. Jahody obsahují podobné množství vitamínu C, jako citrusové plody. 3. Pomáhají při dietách. Díky velmi malému množství cukru a naopak vysokému obsahu vlákniny. ya vosti spolu se svěžími recept Objevte další jahodové zajíma 10 18_REG_CR.indd 10 22.06.15 16:03