Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Leták příští týden

Platnost od 9.7 .2015 do 15.7 .2015


Leták příští týden - strana 2



















































     

Leták příští týden - strana 2

Připíjíme na dary Česko – domov toho nejlepšího piva Pokud jde o pivo, jsme skutečnými mistry světa. Naše pivo je pojmem po celém světě – světové značky jako Plzeňský Prazdroj, Budějovický Budvar či Pražský Staropramen patří k vývěsním štítům českého pivovarnictví. Chmel, který dává našemu pivu zvláštní, lehce nahořklý nádech, pochází převážně z oblastí Žatecka, Úštěcka, Dubé nebo Tršic. Ve vystírací kádi se míchá rozmačkaný slad s vodou a po rmutování vznikne sladina. Vysoce kvalitní obilí, hlavně jarní ječmen, slouží jako výchozí surovina pro slad a pěstuje se po celé zemi. Ale i kvalitní česká pramenitá voda, kterou domácí pivovary používají, významně přispívá k úspěšnému procesu vaření piva a jeho chuti. Mistrovství českých sládků dělá ten rozdíl To, co dělá naše pivo skutečně jedinečným, však nejsou pouze výchozí suroviny, ale především mistrovství našich sládků. Ti mají v malíčku všechny postupy Je jedno, jestli v typické hospůdce nebo v pohodlí domova – máme rádi život a umíme si ho vychutnat – a k tomu české pivo prostě patří. a zkušenosti, pomocí kterých vykouzlí z chmele, sladu a vody opravdu mistrovské dílo – to nejlepší české pivo! To pochází nejen z celosvětově známých pivovarů z Plzně, Prahy nebo Českých Budějovic, ale vyrábí se Proto není žádným překvapením, že pivo patří také ve více než stovce malých pivovarů, k předním vývozním artiklům a že ho každý z nichž mnohé jsou tradičními rodinnými podniky. rok vyvezeme více než 2 miliony hektolitrů. U varny kontroluje vařič kvalitu odrmutované sladiny po scezování. Senzoricky kontroluje barvu, vůni a zejména čirost sladiny a zároveň změří její stupňovitost. A tak se to dělá Se spotřebou kolem 143 litrů na hlavu se řadíme ke světové špičce. Předstihli jsme Nejdříve se obilí zpracuje na slad. Poté se dokonce i Iry a Němce! ve vystírací kádi smíchá rozmačkaný slad Máme všechno, co nejlepší pivo potřebuje s vodou a dochází ke dvojitému rmutování, kdy se škroby štěpí na zkvasitelné cukry. Z takto vzniklé sladiny se scezováním oddělí rozvařený slad (mláto). Povařením sladiny Chmel, slad a voda, to jsou vedle kvasnic s chmelem vzniká mladina. tři nejdůležitější suroviny pro výrobu piva. A všechny tyto suroviny máme v Česku v dostatečném množství a vynikající kvalitě. Náš český chmel je známý všude a prodává se již po několik století do celé Evropy. Vývoz rostlin byl však dlouhou dobu zakázán a přísně pokutován. FOTOSTORYL