Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 15.7 .2015 do 11.8 .2015


Italská vína a sýry - strana 13



















































     

Italská vína a sýry - strana 13

Sý r y – Em ilia R o m a g n a PARMIGIANO REGGIANO P armigiano Reggiano je podobně jako Grana Padano extra tvrdý italský sýr, ovšem podmínky pro jeho výrobu jsou ještě o něco přísnější. Aby na sobě mohl nést značku Parmigiano Reggiano, musí být vyroben v některé z povolených oblastí (Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Mantua), musí zrát minimálně 12 měsíců a nesmí obsahovat žádné konzervanty. Krávy, z jejichž mléka se vyrábí, smí být krmeny výhradně přírodními krmivy, nikoli siláží apod. Na jeden kilogram hotového sýra se spotřebuje asi 16 litrů mléka. Parmigiano Reggiano strouhané • bal.: 100 g • cena za 100 g 32,90 37, 84* Region Emilia Romagna je považován za centrum italské ga stronomie – místní sýrárny mají skvělou pověst už od středověku a produkují celou řadu exkluzivních sýrů. Mléko na jejich výrobu pochází od volně chovaných krav, které se živí jen zeleným krmivem. Parmigiano Reggiano Vacche Rosse ‡ Parmigiano Reggiano hobliny • bal.: 100 g • cena za 100 g • min. 26 měsíců • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 45,90 52, 589,90 678, 79* 39* Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 nebo 24 měsíců • bal.: 200 g • cena za 200 g od • min. 30 měsíců • bal.: 150 g • cena za 150 g • min. 12 měsíců • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • min. 24 měsíců • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg 79,90 91, 79,90 91, 329,90 379, 359,90 413, 89* 89* 39* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ‡ NOMINAZ I DE PROTETTA NE E D’ORIGI ON 89* 13 cE1516_12-21.indd 13 7/1/15 9:06 AM