Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 15.7 .2015 do 11.8 .2015


Italská vína a sýry - strana 27



















































     

Italská vína a sýry - strana 27

S ý r y – Ca mp a ni a CAMPANIA K romě vinařské tradice okouzluje Kampánie návštěvníky bohatou přírodní scenérií, mírným podnebím a  znamenitou gastronomií. Kampánské provincie jsou proslulé po celém světě zejména chovem buvolů, z jejichž mléka vzniká pravá mozzarella. Vyrábí se tu však téměř šest desítek sýrů, přičemž produkce většiny z nich se soustřeďuje do oblastí Casertan a Aversana. Mozzarella di Bufala Mozzarella di Bufala Mozzarella di Bufala • bal.: 125 g • cena za 125 g • bal.: 125 g • cena za 125 g • bal.: 125 g • cena za 125 g 42,90 49, 46,50 53, 37,90 43, Mozzarella di Bufala Mozzarella di Bufala třešinky Mozzarella di Bufala • bal.: 250 g • cena za 250 g • bal.: 200 g • cena za 200 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 71,50 82, 81,90 94, 81,90 94, 34* 23* 48* 19* 59* 19* FIOR DI LATTE VERSUS BUFALA Název „Fior di Latte“, tedy mléčný květ, používají Italové pro mozzarellu vyrobenou z kravského mléka. Tu z buvolího mléka nazývají jednoduše „Bufala“. Rozdíl mezi nimi je patrný už podle vzhledu, zejména ale v chuti – Fior di Latte má bílou až mírně nažloutlou barvu a jemnější, méně výraznou chuť, Bufala je porcelánově bílá, trochu měkčí a chuťově výraznější, dominantnější. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Mozzarella di Bufala Campana, jak zní celý název, je mozzarella z buvolího mléka nesoucí od roku 1996 značku Chráněného označení původu. Vyrábět se smí pouze v italské provincii Campania, a to z čerstvě nadojeného syrového, dnes ale častěji pasterovaného mléka buvolic. Na jeden kilogram mozzarelly je třeba asi 5 litrů buvolího mléka, které je tučnější, „bohatší“, oproti tomu kravského mléka je třeba asi 8 litrů. 27 cE1516_22-32.indd 27 1.7.15 11:47