Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 15.7 .2015 do 28.7 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Nicoise salát s čerstvým tuňákem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Salát: Horeca Select Brambůrky lahůdkové Fazolky jemné Rajčata San Marzano Kapary sterilované Cibule červená Horeca Select Olivy černé s peckou, sterilované Cibule lahůdková Salát římský Salát ledový Vejce Horeca Select Petržel listová Ančovičky sterilované Zeleninový vývar, vlastní výroba Tuňák chlazený Dresink: Olej olivový extra panenský Cibule bílá Hořčice dijonská, francouzská Horeca Select Pepř černý, celý Česnek čerstvý, český Ocet vinný, bílý Sůl kamenná Horeca Select Tymián čerstvý 450 g 100 g 400 g 40 g 80 g 11,21 Kč 26,60 Kč 49,90 Kč 6,06 Kč 1,75 Kč 100 g 3,30 Kč 70 g 150 g 100 g 200 g 25 g 100 g 200 g 500 g 5,78 Kč 5,95 Kč 3,98 Kč 9,80 Kč 6,48 Kč 63,16 Kč 5,62 Kč 374,50 Kč 350 g 100 g 50 g 1 g 15 g 20 g 10 g 10 g 55,99 Kč 3,39 Kč 5,66 Kč 0,37 Kč 2,75 Kč 0,56 Kč 0,04 Kč 3,40 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 64,62 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: 1. Nicoise salát můžete podávat i jako hlavní pokrm. V letním období to bude příjemná změna Vašeho jídelníčku. 2. Dobře naservírovaný salát musí lákat strávníky již svým vzhledem, základem jsou kvalitní suroviny. 3. Každý salát musí být výborně dochucený dresinkem výrazné chuti. 4. Při klasickém servírování v misce lehce smícháme suroviny s dresinkem, ty křehké pokládáme na povrch salátu. 50 min • Příprava dresinku (cca 7 minut): Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme dijonskou hořčici, nakrájenou cibuli s česnekem, vinný ocet a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme do hladké konzistence. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu. • Příprava tuňáka (cca 40 minut): Dobře vychlazeného tuňáka očistíme a vykrojíme váleček, který zabalíme do potravinové fólie, dobře zatáhneme a necháme asi 30 minut v chladničce. Dobře vychlazený váleček nakrájíme na požadované plátky, které neoddělujeme, odstraníme z nich fólii a po obvodu váleček rovnoměrně opečeme. • Příprava salátu (cca 30 minut): Dobře omyté brambůrky vložíme na pečicí papír a pečeme asi 15 minut v troubě na 160 °C. Jemné fazolky na koncích zkrojíme a krátce spaříme v zeleninovém vývaru „na skus“. Po vyjmutí je vložíme do studené vody. Fazolky si tak uchovají krásně zelenou barvu. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné výseče. Oba saláty omyjeme. Listy ledového salátu natrháme na kousky, římský rozebereme na jednotlivé listy a seřízneme konce řapíku. Kapary a ančovičky necháme okapat na jemném cedníku, stejně tak i černé olivy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku překrájíme šikmými řezy. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petržel omyjeme a lístky otrháme. • Servírování: Na studený talíř postupně naaranžujeme veškerou zeleninu, a to od nejtvrdší až po nejkřehčí. Nejdříve pokládáme brambůrky, rajčata, fazolky, cibuli, pak přijdou na řadu listy salátů, olivy, kapary, jarní cibulka a lístky petržele. Opečené plátky tuňáka pokapeme olivovým olejem a přiložíme k salátu. Na závěr položíme na salát překrojené vejce. Při aranžování dbáme nejen na barevné sladění, ale hlavně na zachování charakteru jednotlivých druhů zeleniny. Hotový salát servírujeme s připraveným dresinkem, který v tomto případě podáváme zvlášť. Tuňák žlutoploutvý filet sashimi 749,00861,35* cF1516_01-16.indd 15 lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–2+ kg/ks původ: Maledivy, lov cena za 1 kg 35,9041,29* Fazolky kulaté bal.: sáček 150 g cena za 150 g 33,0037,95* Černé olivy s peckou kalibr: 280/300 bal.: 4,1 kg, cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Název položky 15 1.7.15 15:45