Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Kuchyňské a auto potřeby

Platnost od 23.7 .2015 do 29.7 .2015


Kuchyňské a auto potřeby - strana 26



















































     

Kuchyňské a auto potřeby - strana 26

RECEPTY v e k s o r B 1 slunce v malém Rychlý broskvový crumble Potřebujeme (4 porce): • 500 g broskví • 100 g hladké mouky • 100 g cukru krupice • 100 g másla • 50 g ovesných vloček Postup: Broskve očistíme, oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky. Cukr, mouku a vločky smícháme v míse. Přidáme máslo nakrájené na kostky a vypracujeme sypkou drobenku. Broskve rozložíme do pekáčku do jedné vrstvy, zasypeme drobenkou a přendáme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme pak dozlatova asi 30 až 40 minut. Tip: Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou. Zdobíme čerstvou mátou. 2 Postup: Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Salát propereme, osušíme a natrháme na sousta. Avokádo i broskve rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krůtí šunku také nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, vývarem, petrželkou a pořádně vyšleháme metličkou. Dochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Těsně před podáváním těstoviny smícháme se šunkou, kousky salátu, avokádem a broskvemi. Zalijeme dresinkem a podáváme. Tip: Bílý vinný ocet můžeme obměnit za limetkovou šťávu, která dodá salátu větší svěžest. Stejně tak cukr můžeme nahradit květovým medem. 4 Kefírové parfait s hrozny a broskví Potřebujeme (4 porce): Tažený závin s jablky a broskvemi Potřebujeme (12 porcí): • 375 g mouky • 1 lžičku soli • 3 lžíce oleje Na náplň: Postup: Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vyrobíme důlek a přidáme olej, sůl a 250 ml vlažné vody. Vyhněteme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme asi 60 minut odležet v lednici. Odleželé těsto znovu prohněteme. Na pracovní desku dáme ubrus nebo velkou utěrku a pomoučíme. Těsto pak opatrně vytahujeme. Nejprve na placku, pak postupně na tenký plát, až si ho roztáhneme přes celou pracovní plochu. Tenké těsto opatrně roztahujeme na hřbetech ruky a postupujeme opatrně, aby se nepotrhalo. Tažené těsto by mělo být průsvitné. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Broskve očistíme, zbavíme pecky a nakrájíme na tenké plátky. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme spolu s cukrem, skořicí, citronovou kůrou, ořechy a moukou. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhý sníh. Žloutkovou směs a sníh z bílků pak opatrně smícháme. Máslo rozpustíme a potřeme s ním tažené těsto. K okraji blíže u nás naneseme vrstvu vaječné směsi a rozložíme ovoce. S pomocí ubrusu pak závin opatrně zabalíme a konce na stranách přehneme pod závin. Přendáme na plech a pečeme asi 35 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. Ještě horký štrúdl potřeme máslem. Podáváme s vanilkovou omáčkou, kterou připravíme podle návodu na obalu. 3 Fitness salát s krůtí šunkou a broskví • 500 g jablek • 500 g broskví • 2 vejce • 4 lžíce mletých lískových Potřebujeme (2 porce): • oříšků • 4 lžíce másla • 2 lžíce moučkového cukru • 2 lžíce cukru • 100 g celozrnných těstovin • 1 římský salát • 100 g krůtí nebo • krystalu • 1 lžíci mouky • 1 lžičku citronové kůry • 1/2 lžičky skořice drůbeží šunky • 2 broskve • 1 avokádo • 2 lžíce olivového oleje • 2 lžíce bílého vinného octa • 100 ml zeleninového vývaru Na omáčku: • 2 lžíce nasekané petrželky • cukr • sůl • pepř 1 vanilkovou omáčku v prášku • 250 ml mléka • 2 lžíce cukru 1 3 2 4 • 250 ml kefíru • 200 g červených hroznů bez pecek • 100 ml šlehačky • 120 ml hroznové šťávy • 2 broskve • 3 lžíce medu • 2 sáčky želatiny na ztužení krémů • 1 hrst lístků máty Postup: Hrozny i broskve očistíme. Broskve zbavíme pecek a nakrájíme na měsíčky. Hrozny rozpůlíme. Do rendlíku přidáme 2 lžíce hroznové šťávy, 1 lžíci medu a rozehřejeme. Přidáme broskve a podusíme 5 minut. Pak přidáme i hroznové víno a už jen krátce podusíme. Zbylou hroznovou šťávu, med a kefír rozmixujeme. Vmícháme želatinový ztužovač a poté směs vychladíme v lednici. Jakmile začne směs tuhnout, vmícháme i našlehanou šlehačku a necháme další hodinu v lednici. Z vychlazené směsi poté tvarujeme kopečky, které podáváme s ovocným kompotem. Zdobíme mátou. Více najdete na www.kaufland.cz/ kucharka Broskve naleznete tento týden v nabídce OD Kaufland za výhodnou cenu! RECEPTY