Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 29.7 .2015 do 11.8 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Hříbková omáčka na kyselo s houskovými knedlíky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Knedlíky: Mouka hrubá Mléko 1,5 % Droždí čerstvé Sůl kamenná Vejce Pečivo bílé, houska Máslo 82 % Omáčka: Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Mouka hladká Hovězí vývar, vlastní výroba Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Nové koření Sůl kamenná Aro Ocet kvasný Aro Cukr krupice Hříbky: Hříbky čerstvé Máslo 82 % Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Kmín drcený Smetana ke šlehání 30 % 1000 g 450 g 20 g 20 g 50 g 180 g 70 g 8,90 Kč 4,05 Kč 0,80 Kč 0,09 Kč 2,45 Kč 4,60 Kč 7,06 Kč 150 g 100 g 120 g 1000 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g 15 g 50 g 50 g 3,89 Kč 10,08 Kč 1,07 Kč 30,63 Kč 0,62 Kč 0,18 Kč 0,14 Kč 0,07 Kč 0,35 Kč 0,95 Kč 1000 g 100 g 10 g 0,2 g 1 g 250 g 799,90 Kč 10,08 Kč 0,04 Kč 0,07 Kč 0,19 Kč 14,23 Kč 90,04 Kč Tipy kuchaře: 1. Po uvaření potíráme knedlíky máslem. 2. Houskové knedlíky našich babiček vypadaly úplně jinak. Byly samá houska a těsto jen tyto kousky lepilo k sobě. Používaly se vždy několik dní staré housky. 3. Také se přidávaly žloutky. Knedlíky nebyly tak „péřové”, ale byly velmi chutné. 4. Na přípravu omáčky můžeme použít i sušené houby. 80 min • Příprava kvásku (cca 8 minut): Z trochy vlažného mléka, droždí, cukru a mouky připravíme kašovitou směs, tzv. kvásek, který necháme při teplotě cca 37 °C vykynout. • Příprava těsta a knedlíků (cca 40 minut): Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé, vláčné, hladké těsto, které se nelepí. Housku nakrájíme nebo natrháme na kusy a vmícháme ji do těsta. Těsto rozdělíme na díly po 300 g (velikost může být i větší, záleží na tom, jak veliký hrnec máme) a tvarujeme bochánky (necháme je nakynout), z nichž vyválíme knedlíky, které opět necháme vykynout. Nakynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut, po 10 minutách je obrátíme. Uvařené knedlíky rychle vyndáme, aby se nesrazily, a propícháme je vidličkou. • Příprava omáčky (cca 30 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji orestujeme dosklovata. Poté přisypeme mouku a vše orestujeme dozlatova. Vznikne tak cibulová jíška, kterou zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme koření a provaříme asi 15 minut, aby nebyla z omáčky cítit syrová mouka. Omáčku ochutíme solí, octem svařeným s cukrem do sirupové konzistence, ještě ji 5 minut povaříme a následně přecedíme přes jemný cedník. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na hrubší kusy cca 3 cm velké. Na pánvi s malým množstvím másla je orestujeme na skus, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a drceným kmínem. Poté je vložíme do hotové omáčky, kterou zjemníme převařenou smetanou, a ještě krátce povaříme. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu položíme nahřáté knedlíky, na pravou stranu servírujeme hříbky s omáčkou. – JEDINEČNÁ CHUŤ A VŮNĚ – V GASTRONOMII MÁ VŠESTRANNÉ VYUŽITÍ Hřib čerstvý 199,90229,89* smrkový cF1517_01-16.indd 15 bal.: koš 400 g cena za 400 g 5,205,98* Ocet bal.: 8× 1 l cena za 1 l 56,9065,44* Smetana ke šlehání 30 % bal.: 1 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 15 15.7.15 15:49