Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 29.7 .2015 do 11.8 .2015


Čerstvé potraviny - strana 6



















































     

Čerstvé potraviny - strana 6

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ TO RÁDI ČERSTVÉ Čerstvé houby – vůně léta Houby představují rozmanitou skupinu, jejíž zástupce lze najít po celém světě. Čerstvé i sušené hřiby korunují chuť mnoha pokrmů. Jejich využití v gastronomii je velmi široké – jsou výborné pečené, smažené či dušené i jako součást ragú a polévek. Těstovinám, rizotu nebo gratinovaným bramborám dodají specifickou chuť a vůni. V neposlední řadě jsou hřiby dokonalým doplňkem jídel ze zvěřiny. Hřib smrkový čerstvý Enoki Lanýž černý letní • patří v tuzemské gastronomii mezi nejoblíbenější houby • ceněn je nejen pro svou lahodnou chuť, ale také díky tomu, že po tepelné úpravě neobarvuje pokrm jako jiné hřibovité houby • kromě užití do omáček a rizot je vhodný do salátů i těstovin, do kterých se často používá i v syrovém stavu • dlouhá tenká nožička s velmi malou hlavičkou • jemná ovocně-ořechová chuť • jsou velmi křehké a při delší tepelné úpravě ztvrdnou, proto se nedoporučuje tepelná úprava delší než 1 minutu • přidávají se (nejen) do japonských salátů i polévek • dosahuje velikosti 20–50 mm • na řezu – plná hnědá dužina s bílými žilkami • má slabší aroma i chuť než lanýž černý zimní nebo bílý • lanýž se používá spíše jako koření do již hotového pokrmu, který by neměl obsahovat jiné chuťově výrazné složky, aby vynikla jeho specifická chuť • výborný je do těstovin, na ryby, ale i s míchanými vajíčky bal.: koš 400 g cena za 400 g bal.: tácek 100 g cena za 100 g 199,90 25,90 229,89* 29,79* bal.: vanička 50 g cena za 50 g INFORMACE O DOSTUPNOSTI A CENĚ VE VAŠEM VELKOOBCHODNÍM STŘEDISKU POZOR, KŘEHKÉ! Jako všechny houby i hříbky jsou velmi choulostivé. Při manipulaci s nimi je třeba dodržet několik důležitých zásad: • Neskladujte je v průvanu, objevily by se na nich nehezké skvrny a vyschly by. • V teple a vlhku osliznou, změknou a začnou velmi rychle plesnivět. • Na přímém slunci zhnědnou a vyschnou. • Při čištění je nenamáčejte, protože by nasákly vodu a ztratily chuť. Lepší je použití suchého hadříku nebo jemného kartáčku. Silně znečištěné houby rychle opláchněte pod proudem vody. Hlíva královská „Eryngii“ Shimeji bílé, hnědé • lahodná chuť • používá se celá plodnice, jejíž struktura přípomíná hřib, v letním období se může i grilovat • po tepelném zpracování neovlivní barvu pokrmů • oblíbená v italské a asijské kuchyni • využití najde zejména v asijské kuchyni – vhodné je pro přípravu pokrmů ve woku • hodí se i do polévek či k těstovinám archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH bal.: vanička 250 g cena za 250 g 69,90 bal.: vanička 150 g cena za 150 g 80,39* 6 cF1517_01-16.indd 6 49,90 57,39* Zpravodaj oddělení kvality najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA 15.7.15 16:19