Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden :

Platnost od 6.8 .2015 do 12.8 .2015


 - strana 12



















































     

- strana 12

Srpen – měsíc PROČ MARINOVAT RYBY? Při marinování se maso, zelenina, sýry nebo ryby vkládají do směsi soli, koření, oleje a dalších přísad. Účelem marinování je především zvýraznění chuti a uchování ingrediencí v dobré kondici před tepelnou přípravou. To jsou také důvody, proč se marinují i ryby. Chuť a čas O marinování si říkají zejména ryby s nevýraznou chutí. Marináda jim ji pomůže zvýraznit. Právě proto ovšem ryby nemarinujeme dlouho, aby chuť marinády nakonec nepřebila specifickou chuť ryby. Kromě toho ryby jsou křehké, proto nepotřebují na marinování tolik času jako například maso. Marinujeme je však nejméně hodinu. Ryby určené k uzení snesou i 24hodinové marinování. Marináda se na ryby nalévá zcela vychladlá a ryby v ní musí být zcela ponořené. Nádoby s rybami v marinádě umístíme do chladného prostředí. Ocet a grilování Pokud bude v marinádě poměr octa a vody 2:1, pak se v rybách při delším marinování rozloží malé kůstky a silné žeberní kosti změknou. Tento způsob je vhodný například pro ryby určené k uzení, nehodí se však pro ryby na grilování, kdy se používání octa vzhledem k této tepelné úpravě nedoporučuje. Chlazené ryby Pstruh „Mediteran‘‘ (Oncorhynchus mykiss) celý, chlazený, kuchaný aquakultura Španělsko cca 275 g 100 g Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. 23,90 Uzená makrela (Scomber scombrus) celá z trvale udržitelného rybolovu z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 – 500 g 100 g Losos 15,90 Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. AAM12, AMO12, APO12, AVY12, AJV12 / AAM12, AMO12, APO12, AVY12, AJV12, CB12 (Salmo salar) filet s kůží, chlazený aquakultura Norsko cca 1 kg 100 g 32,90 Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací.