Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Viva Italia

Platnost od 12.8 .2015 do 8.9 .2015


Viva Italia - strana 2



















































     

Viva Italia - strana 2

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ NA SOBĚ CHTĚJÍ PRACOVAT MARCO ROBIN radí ŠÉFKUCHAŘ RISTORANTE–PIZZERIA „LINO“ A ZÁKAZNÍK MAKRO Těsto na houbové tagliatelle připravíme z vajec, mouky, vody a soli. Doporučuje se z vajec použít žloutky, dodají těstu sytou barvu, bílky navíc více oxidují. 1 Všechny přísady smícháme a vytvarujeme bochník, který necháme odležet. Po odležení ho pomoučníme, válečkem roztáhneme tak, abychom dosáhli požadovanou tloušťku těsta 5 mm. 2 Těsto upravíme do požadované velikosti a tvaru, kraje rovnoměrně zarovnáme. 3 Těsto nařežeme na 0,5 cm proužky speciální řezačkou. 4 Jednotlivé nařezané proužky posypeme moukou, aby se neslepily. 5 Těstoviny vkládáme zásadně do vařící a osolené vody, kontrolujeme stupeň převaření, tradiční kuchyně používá výraz „Al dente“. 6 Jako základ na omáčku použijeme čerstvé hříbky, které ochutíme česnekem, rozmarýnem, solí a pokapeme olivovým olejem. 7 Hříbky podusíme na pánvi, přidáme smetanu, povaříme a ochutíme čerstvým pepřem. 8 Uvařené tagliatelle vložíme do omáčky, dbáme na to, aby se omáčka provázala s těstovinami. 9 10 Uvařené těstoviny naaranžujeme na předehřátý talíř. 11 2 cI1518_01-16.indd 2 Mícháme za stálého varu několik minut, aby omáčka zůstala krémová. Zlaté pravidlo říká, že mezi uvařením těstovin, jejich přecezením, promícháním s omáčkou a jejich servírováním, by mělo uběhnout tak málo času, jak je jen možné. Hotový pokrm ozdobíme jedlými květinami a servírujeme. 12 Prohlédněte si inspirativní videa na www.youtube.com/makrocr 29.07.15 13:33