Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.8 .2015 do 25.8 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Tvarohovo-jablková žemlovka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 500 g 50 g 30 g 30 g 0,5 g 100 g 100 g 21,95 Kč 5,99 Kč 2,88 Kč 1,28 Kč 0,01 Kč 1,89 Kč 18,52 Kč 1000 g 1 g 150 g 30 g 50 g 30 g 0,5 g 1200 g 900 g 200 g 1 g 200 g 100 g 23,90 Kč 0,31 Kč 2,83 Kč 2,88 Kč 2,80 Kč 1,28 Kč 0,01 Kč 33,49 Kč 7,11 Kč 9,80 Kč 0,01 Kč 19,44 Kč 1,89 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 1 h 50 min • Příprava tvarohové náplně (cca 10 minut): Rozinky vložíme do cedníku, přelijeme horkou vodou a necháme okapat. V misce nebo kotlíku vymícháme dohladka měkký tvaroh s cukrem, vanilinovým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a solí. Poté vmícháme spařené rozinky. 50 g 1,10 Kč • Příprava jablečné náplně (cca 30 minut): Rozinky vložíme do cedníku, přelijeme je 500 g 11,95 Kč horkou vodou a necháme okapat. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky asi 3 mm silné, 50 g 2,80 Kč 30 g 0,57 Kč vložíme je do misky, ochutíme mletou skořicí, cukrem, vanilinovým cukrem, citronovou 100 g 9,72 Kč šťávou a opatrně, krátce promícháme. Poté vmícháme spařené rozinky. • Příprava žemlovky (cca 20 minut): V misce rozmícháme vejce s mlékem, ochutíme 100 g 9,72 Kč mírně solí i cukrem. Gastronádobu nebo pekáč vytřeme máslem. Žemli nakrájíme na plátky archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : 19,41 Kč asi 5 mm silné, postupně je vlhčíme ochuceným mlékem s vejci a klademe vedle sebe na dno pekáče. Navrstvíme 2 vrstvy a rukou stlačíme, aby se při pečení dobře spojily. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme po celé ploše tak, aby výška náplně byla všude stejná. Na tvarohovou náplň opět rozložíme 1 vrstvu zvlhčených plátků žemle. Ochucená jablka také pravidelně rozprostřeme po celé ploše pekáče. Jablka pokapeme rozpuštěným máslem a na ně položíme poslední vrstvu navlhčené žemle. Zbývající zálivku nalijeme na žemlovku a opět rukou stlačíme. • Pečení žemlovky (cca 45 minut): Pekáč s žemlovkou vkládáme do předem ohřátého konvektomatu nebo trouby, pečeme na 165 °C cca 45 minut. Vrchní vrstva je upečená dokřupava a dozlatova (teplota trouby na pečení je závislá na výšce žemlovky a velikosti pekáče). Po upečení necháme žemlovku zchladnout, poté ji nakrájíme na pravidelné porce, které před servírováním rozpékáme. • Příprava doplňku (cca 10 minut): Omytá jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na 2 mm tenké plátky, které ochutíme citronovou šťávou s cukrem. • Servírování: Rozpečenou porci žemlovky položíme na střed teplého talíře, posypeme moučkovým cukrem a doplníme plátky ochucených jablek. Tvaroh měkký bez tuku 42,9049,34* cF1518_01-16.indd 15 bal.: 5 kg, cena za 1 kg další akční ceny také na: bal.: 3 kg, Tvaroh tučný, bal.: 5 kg 35,9041,29* Rozinky tmavé bal.: sáček 500 g cena za 500 g 38,0043,70* Vanilinový cukr bal.: 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Náplň tvarohová: Tvaroh měkký Citron (na kůru) Horeca Select Rozinky Horeca Select Vanilinový cukr Sůl kamenná Aro Cukr krupice Vaječný žloutek Náplň jablečná: Jablka červená Horeca Select Skořice mletá Aro Cukr krupice Horeca Select Rozinky Citron (na šťávu) Horeca Select Vanilinový cukr Sůl kamenná Žemle, houska Mléko 1,5 % Vejce Sůl kamenná Máslo 82 % Aro Cukr krupice Doplněk: Aro Cukr moučkový Jablka červená Citron (na ochucení jablek) Aro Cukr krupice Máslo 82 % (na vymazání formy) Máslo 82 % (na pokapání jablečné náplně) 15 29.7.15 12:07