Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.8 .2015 do 8.9 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilované kuřecí prso se zapečenými smetanovými brambory Suroviny na 10 porcí: Cena za jednu porci** : 1500 g 100 g 10 g 142,35 Kč 16,40 Kč 0,04 Kč 1500 g 300 g 15 g 14,85 Kč 14,97 Kč 0,07 Kč 500 g 20 g 20 g 54,95 Kč 7,98 Kč 5,18 Kč 65 g 40 g 1 g 10 g 10,66 Kč 2,64 Kč 0,01 Kč 0,19 Kč Obtížnost: 70 min 27,03 Kč Tipy kuchaře: Pracovní postup: 1. Na přípravu tohoto pokrmu můžete použít i celé kuře, ze kterého vyříznete prsa a zbývající části kuřete použijete na jiné pokrmy. Z ekonomického hlediska je to úspornější. 2. Při grilování na gril vložíme maso tak, abychom ho vždy otočili na volné místo grilu. Zásadní chyba při grilování je ta, že celou plochu grilu vyplníme masem. Gril se následně zchladí a maso po otáčení pokládáme na již zchladlé místo. Důsledkem toho se maso neopéká a pouští šťávu. Výsledkem je tuhé, suché grilované maso. • Příprava smetanových brambor (cca 60 minut): Oloupané, omyté brambory nakrájíme na tenké plátky o síle 2 mm. Do nádoby nalijeme smetanu, přivedeme ji k varu a smícháme ji s plátky brambor, které osolíme. Vše společně krátce povaříme. Takto ochucené brambory naskládáme do gastronádoby (všude musí být stejná vrstva) a přikryté pečeme na 165 °C 35 minut. Poté brambory odkryjeme a dopékáme. Na povrchu jsou brambory krásně zlatavé, křupavé. Pečené brambory necháme vychladnout, nakrájíme na porce a při servírování je regenerujeme. • Příprava masa (cca 10 minut): Před grilováním necháme kuřecí prsa odležet na stole rozložené na gastronádobě, aby měla správnou teplotu. Před servírováním je vložíme na dobře nahřátou pánev nebo gril tak, abychom je při otáčení položili na volné nahřáté místo na grilu nebo pánvi. • Příprava emulze (cca 3 minuty): V misce metličkou vymícháme olej, sůl, cukr a citronovou šťávu do konzistence emulze. Při servírování emulzí ochutíme salát. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu položíme zregenerované zapečené brambory, na pravou stranu servírujeme teplý steak z kuřecího prsa. Pokrm doplníme trhanými lístky salátů, které ochutíme citronovou emulzí a výhonkem mladého hrášku. Zveme Vás na 6. MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2015. Soutěž bude probíhat v rámci festivalu Foodparade v zahradách zámku Troja 5. 9. 2015 od 12.00 do 14.00 hodin. 14 cF1519_01-16.indd 14 11.08.15 10:47 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Kuřecí prsa chlazená Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Smetanové brambory: Horeca Select Brambory, varný typ B Smetana 31 % Sůl kamenná Doplňky: Směs řezaných salátů Výhonky hrášku Shiso bylinky, červené Emulze: Olej olivový extra panenský Citron (na šťávu) Sůl kamenná Aro Cukr krupice Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky