Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure korýši

Platnost od 11.4. do 8.5.


Epikure korýši - strana 7


Epikure korýši - strana 7

HUMR EVROPSKÝ ŽIVÝ ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU lat.: Homarus gammarus původ: Francie vel.: 1,6+ kg/ks cena za 1 kg HUMR SEVERSKÝ lat: Nephros norvegicus původ: Dánsko vel: 16–20 ks/kg cena za 1 kg 00 789, 899,46* 399,00 454,86* HUMR KANADSKÝ ŽIVÝ lat.: Homarus americanus původ: Kanada vel.: 450–1360+ g/ks cena za 1 kg 549,00 625,86* Humrový bisque 4 porce ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU LANGUSTA ŽIVÁ lat.: Palinurus elephas vel.: 1200–2000 g/ks původ: Francie, Kuba, Kalifornie, Jižní Afrika cena za 1 kg 00 1 999, 2 278,86* *cena s DPH cE1209_01-16.indd 7 1 l zcezeného vývaru z humra, 200 g kousků humřího masa, 100 g dlouhozrnné rýže, 2 cibule, 50 g másla, 1 středně velká mrkev, kousek celeru, 200 g loupaných rajča t, 1,5 dl suchého bílého vína, 4 lžíce brandy, 2 dl smetany, 1 lžička citronové šťáv y, 1 bobkový list, 1 lžička estragonu , 3 kapky tabasca, čerstvě mletý černý pepř , sůl V hrnci rozpálíme tři čtvrtiny más la, na něm necháme zesklovatět nadrobno nakr ájenou cibuli, mrkev, celer a rajčata. Přidá me větší část humřího masa, zalijeme bran dy a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje asi o třetinu. Vložíme bobkový list, zalijeme víne m a vývarem a vaříme přibližně 7 minut. Vsypeme opranou rýži a estragon a vaříme na mírném plameni maximálně 15 minut. Vyjmeme bobk ový list, polévku rozmixujeme dohladka, přilij eme smetanu a přidáme zbytek másla. Zakápneme citronovou šťávou a tabascem, osolí me a opepříme. V polévce prohřejeme zbylé humří maso a podáváme s čerstvou bílou bage tou. korýši 7 28.3.12 12:18