Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - sýry

Platnost od 9.9 .2015 do 6.10 .2015


Epikure - sýry - strana 17



















































     

Epikure - sýry - strana 17

Francie – Rhône-Alpes & Bourgogne, Corse RHÔNE-ALPES H Le brin Pavé d’Affinois Brebis, Chèvre • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • bal.: 150 g • cena za 150 g • měkký ovčí nebo kozí sýr s bílou plísní na povrchu • bal.: 150 g • cena za 150 g od 59,90 68, 74,90 86, 89* lavním městem regionu Rhône-Alpes je Lyon, který tvoří po Paříži druhou největší metropolitní oblast. Osobitý charakter zdejšího kraje dává vzniknout lahůdkám všeho druhu. Horské oblasti poskytují špičkové sýry z kozího, ovčího a kravského mléka, v úrodných údolích se pěstuje ovoce, zelenina a vinná réva a chová se zde také vyhlášená drůbež z Bresse. VIVIERS, RHÔNE-ALPES 14* PPELLATI ‡A D’ORIGINE OTÉGÉE ‡ PR ON Tomette de Savoie Reblochon de Savoie • poloměkký sýr s různorodou povrchovou mikroflórou • bal.: 450 g • cena za 450 g • zrající sýr z nepasterovaného mléka • bal.: 450 g • cena za 450 g 185,90 213, 79* 179,90 206, 89* (Burgundsko) K romě středověkých památek je Burgundsko známé svou rafinovanou gastronomií, o jejíž kvalitě svědčí mimo jiné 24 michelinských restaurací. Vedle trojice nejvyhlášenějších pokrmů (kohout na víně, hovězí a  šneci) sem gurmáni jezdí pochutnat si na  žabích stehýnkách, lanýžích či  holoubatech a  křepelkách. Burgundské sýry se vyrábějí z kvalitního mléka zdejšího skotu a koz a dokonale se snoubí s proslulými místními víny. Dlouhá řada regionálních specialit zahrnuje dále dijonskou hořčici nebo různé oleje. CORSE (Korsika) ŘÍKÁ SE, ŽE ZDEJŠÍ TRADIČNÍ VYZRÁLÉ SÝRY JSOU JAKO KORSIČANÉ – ZDAJÍ SE BÝT DRSNÉ A HRUBÉ, ALE POD TVRDOU SLUPKOU MAJÍ MĚKKÉ SRDCE. Brillat Savarin • měkký sýr s papájou, s brusinkami • bal.: 200 g • cena za 200 g 153,90 176, 99* KORSIKA – OSTROV KRÁSY Rodiště Napoleona Bonaparteho ohromuje mohutnými horami, hustými lesy, horskými údolími svlažovanými říčními toky i  plážemi s  bělostným pískem. Rozmanitost korsické krajiny a  jejích přírodních darů se odráží i  ve  zdejší kuchyni. Ve vnitrozemí se chovají četná stáda ovcí a  koz, jejichž mléko se používá pro výrobu tradičních korsických sýrů. Řada z  nich se dodnes vyrábí ručně, zejména sýry čerstvé a měkké – s omývanou kůrou, naložené v soli, dlouho zrající v horských sklepích, pikantní s  výraznou chutí i  jemné krémové. Corse d’Argental Cloche archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH BOURGOGNE • měkký sýr obalený v koření • bal.: 150 g • cena za 150 g 139,90 160, 89* 17 cE1520_16-32.indd 17 8/26/15 1:21 PM