Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - sýry

Platnost od 9.9 .2015 do 6.10 .2015


Epikure - sýry - strana 3



















































     

Epikure - sýry - strana 3

Itálie ITÁLIE Pokud jde o výrobu sýrů, Itálie patří mezi nejproduktivnější země na světě – vzniká jich tu více než 400 druhů. P estrost a  specifické vlastnosti italských sýrů odráží rozličné přírodní podmínky jednotlivých regionů. Zásadní vliv má převažující druh dobytka chovaného v  daném kraji, z  jehož mléka se sýrové speciality vyrábějí. Produkty z  kravského mléka převažují v  oblasti Pádské nížiny. Pro Toskánsko, Sicílii a Sardinii jsou typické sýry ovčí. Jedním z  nejslavnějších italských výrobků je sýr mozzarella z buvolího mléka, který je chloubou jihoitalské Kampánie. Ricotta Ricotta • bal.: 250 g • cena za 250 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 22,90 26, 39,90 45, Ricotta di Bufala Mascarpone Mascarpone Bio mascarpone • bal.: 200 g • cena za 200 g • bal.: 250 g • cena za 250 g • bal.: 500 g • cena za 500 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 54,90 63, 55,90 64, 67,90 78, 63,90 73, 34* 14* 89* 29* 09* 49* RICOTTA Italský čerstvý sýr se připravuje z částečně odstředěné syrovátky z ovčího (ricotta di  pecora) nebo kravského mléka (ricotta di vacca). Specialitou je buvolí ricotta (di bufala), která má sněhově bílou barvu, vláčnou konzistenci a výraznou chuť. Ricotta se  prodává buď zcela čerstvá, která je určená k rychlé spotřebě, nebo v různých stupních zralosti. Zralejší ricotta má pikantní chuť a lze ji uchovávat delší dobu. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Může se podávat jednoduše s čerstvým pečivem, hodí se k přípravě pomazánek, například v kombinaci s bylinkami, kořením či česnekem. Uplatní se také jako dip k bramborám a používá se i k tepelné úpravě, nejčastěji do těstovin, ale také do risotta, například v kombinaci se špenátem. 3 cE1520_01-15.indd 3 8/26/15 2:17 PM