Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 9.9 .2015 do 22.9 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Kapustový list plněný mletým masem, s vařenými brambory a zeleninou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Závitek: Kapusta čerstvá Horeca Select Sádlo škvařené Náplň: Hovězí maso mleté 20 % Voda na prátování Vepřové maso mleté 50 % Vejce Horeca Select Cibule žlutá Česnek čerstvý Horeca Select Pepř černý, mletý Sůl kamenná Slanina bez kůže Šťáva: Výpek z masa Mouka hladká Sůl kamenná Vývar hovězí, vlastní výroba Příloha: Horeca Select Brambory, varný typ B Sůl kamenná Zelenina: Hrášek cukrový, lusky Fazolové lusky zelené, kulaté Fawa fazole, zrno Cibule červená Anglická slanina Olej slunečnicový Sůl kamenná Aro Cukr krupice Cena za jednu porci** : 1000 g 100 g 24,90 Kč 4,05 Kč 500 g 150 g 250 g 50 g 50 g 30 g 0,5 g 20 g 200 g 59,95 Kč 18,23 Kč 2,45 Kč 0,90 Kč 3,59 Kč 0,18 Kč 0,09 Kč 13,40 Kč 700 g 21,44 Kč 2000 g 5 g 19,80 Kč 0,02 Kč 200 g 300 g 100 g 60 g 200 g 100 g 1 g 10 g 47,87 Kč 79,80 Kč 5,99 Kč 1,31 Kč 15,80 Kč 2,99 Kč 0,01 Kč 0,19 Kč 32,29 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2h • Příprava náplně do závitku (cca 20 minut): Do mísy nebo kotlíku univerzálního stroje s nástavcem štít vložíme hovězí mleté maso, přidáme vodu a vše vymícháme na rychlost 2 (střední rychlost) do kašovité konzistence lepivého prátu. Poté přidáme vepřové maso, vejce, najemno nakrájenou oloupanou cibuli, na malé kostičky (4 mm) nakrájenou slaninu, najemno nastrouhaný nebo nadrobno překrájený oloupaný česnek, ochutíme solí, mletým pepřem a dobře promícháme. Poté opečeme na pánvi s olejem malý kousek směsi a ochutnáme. Je-li směs dobře ochucena, rozvážíme ji na stejné díly. • Příprava závitku (cca 75 minut): Z kapusty vyřízneme košťál a rozebereme ji na listy, které spaříme v horké vodě a poté ihned vložíme do studené vody s ledem. Jednotlivé listy necháme okapat nebo je odstředíme v odstředivce na saláty, rozprostřeme na prkénko a přikryté fólií zdužnatělé části listů lehce naklepeme hladkou částí paličky. Na listy vložíme naváženou směs, okraje listů přehneme na směs a následně zabalíme do závitku. Závitek musí být dobře utažený, aby se v průběhu tepelné úpravy neotevřel. Jednotlivé závitky položíme těsně vedle sebe ohybem dolů do pekáče vymazaného sádlem a zprudka zapečme v troubě zahřáté na 200 °C asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 165 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Upečené závitky přeložíme do čisté gastronádoby. • Příprava šťávy (cca 15 minut): Výpek ze závitků přelijeme do kastrolu a odvaříme všechnu tekutinu (vyrestujeme na tuk). Poté vyrestovaný výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme na mírném příkonu tepla pozvolna dozlatova, zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a asi 10 minut prováříme. Nakonec šťávu dle potřeby dochutíme solí a přecedíme přes jemný cedník. Správně připravená šťáva je zlatavé barvy, lehce zahuštěná a na povrchu lesklá. Přecezenou šťávu nalijeme na listy a ještě asi 10 minut pečeme v konvektomatu nebo troubě na 165 °C. • Příprava vařených brambor (cca 30 minut): Oloupané brambory nakrájíme na tvary o stejné velikosti, vložíme je do děrované gastronádoby, ochutíme solí a vaříme je v konvektomatu na program „vaření v páře“ asi 15 minut. Zda jsou brambory již vařené, se přesvědčíme píchnutím do brambor dvouzubou vidličkou. Poté ihned servírujeme. • Příprava zeleniny (cca 20 minut): Zeleninu omyjeme a necháme okapat. U lusků cukrového hrášku skrojíme konce a celý lusk příčně překrojíme. Kulaté fazolové lusky na obou koncích skrojíme, ze zrn fawa fazolí odstraníme slupku, oloupanou červenou cibuli nakrájíme na výseče. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky 3 mm silné a z nich nudličky 5 × 30 mm. Těsně před servírováním zeleninu orestujeme společně se slaninou na oleji na skus, ochutíme ji solí a špetkou cukru a ihned servírujeme. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu servírujeme vařené brambory, na pravou stranu položíme teplý závitek se šťávou. Zeleninu aranžujeme před brambory a závitek. 25,9029,79* Česnek bílý „Gourmet“ původ: Nizozemsko bal.: síť 250 g cena za 250 g 24,9028,64* Kapusta hlávková bal.: karton cca 9 kg cena za 1 kg Anglická slanina 60 79,0090,85* 100 kg hotového výrobku je vyrobeno z min. 60 kg vepřového boku bal.: cca 1 kg, cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1520_01-16.indd 15 27.8.15 11:35