Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Akce od zítřka

Platnost od 17.9 .2015 do 23.9 .2015


Akce od zítřka - strana 15



















































     

Akce od zítřka - strana 15

a skvělé akce! Chlazené ryby Platýs velký Pstruh „Mediteran‘‘ (Oncorhynchus mykiss) celý, chlazený, kuchaný aquakultura Španělsko cca 275 g 100 g 24,90 Platýs na másle (Pleuronectes platessa) filet, chlazený z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 80 – 120 g 100 g s kaparovou omáčkou Potřebujeme (pro 4 porce): • 2 celé filety z platýse (bez kůže) • 400 ml rybího vývaru • 4 lžíce kapar • 2 filátka z ančovičky • 1 šalotku • 3 lžíce másla • 2 lžíce oleje • 50 g mouky • sůl • pepř Postup: Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Ančovičky také nasekáme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme lžíci másla, přidáme ančovičky a na mírném plameni orestujeme, dokud se nerozpustí. Přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Zaprášíme lžící mouky, promícháme a zalijeme vývarem. Vložíme kapary a na mírném plameni povaříme alespoň 15 minut. Dochutíme solí a pepřem. Filety z platýse očistíme a osušíme. Každý podélně rozpůlíme a poté rozdělíme na 2 až 3 díly, které dobře osolíme a obalíme v mouce. Připravené díly ryby opečeme z obou stran dozlatova ve směsi rozehřátého oleje a zbylého másla. Filety při pečení zbytečně nevysušujeme a po opečení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku. Ihned poté podáváme spolu s kaparovou omáčkou. Tip: Zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým křupavým pečivem k suchému bílému vínu. Energetická hodnota jedné porce: 1 536 kJ / 367 kcal, Tuky: 16 g Sacharidy: 8 g, Bílkoviny: 47 g Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. AAM15, AMO15, APO15, AJV15 / AAM15, AMO15, APO15, AJV15, CB15, Kla15 Další recepty najdete na: www.kaufland.cz/ kucharka Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. 34,90