Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 23.9 .2015 do 6.10 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Rybí guláš s grilovanou hlívou a karlovarskými knedlíky Suroviny na 10 porcí: 1500 g 100 g 10 g 328,50 Kč 2,99 Kč 0,04 Kč 125 g 5,06 Kč 300 g 100 g 30 g 30 g 40 g 0,5 g 0,5 g 500 g 100 g 20 g 20 g 5,97 Kč 5,75 Kč 6,82 Kč 2,10 Kč 1,70 Kč 0,18 Kč 0,07 Kč 11,47 Kč 9,96 Kč 0,09 Kč 13,27 Kč 60 g 0,53 Kč 300 g 20 g 5,97 Kč 13,27 Kč 500 g 50 g 1 g 102,00 Kč 1,50 Kč 0,01 Kč 1000 g 400 g 400 g 80 g 20 g 50 g 100 g 0,5 g 27,91 Kč 3,54 Kč 19,60 Kč 0,71 Kč 0,09 Kč 6,59 Kč 9,96 Kč 0,50 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 58,61 Kč • Příprava ryby (cca 30 minut): Z filetu kapra odstraníme pomocí škrabky na ryby šupiny tak, že je odškrabujeme proti růstu. Poté filet omyjeme, osušíme, pinzetou na ryby odstraníme hmatatelné kosti a kapra nakrájíme na kousky 50 g velké. Jednotlivé kousky opečeme na oleji ze všech stran, ochutíme solí a přeložíme do kastrolu nebo gastronádoby. • Příprava omáčky (cca 45 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Do pánve po opékání ryb přidáme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Poté snížíme příkon tepla, přidáme mletou papriku a pozvolna ji restujeme. Jakmile je zpěněná, přidáme rajčatový protlak s nastrouhaným česnekem a dále vše restujeme na mírném příkonu, dokud není protlak tmavě červené barvy a lesklý. Základ zalijeme teplým vývarem, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. • Příprava knedlíku: (cca 40 minut): Prosátou mouku smícháme s překrájenými lístky listové petržele. Měkkou žemli nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5 cm. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny, ochutíme solí a muškátovým květem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, ručně smícháme se žloutky, poté přisypáváme směs mouky a petržele. Krouživými pohyby zápěstí smícháme vše dohromady. Vznikne nám lehká hmota, kterou jemně ručně smícháme s kostičkami žemle. Z hmoty tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme pozvolným varem asi 15 minut ve slané, vroucí vodě. Můžeme je vařit i na páře v konvektomatu, asi 15 minut. Rozkrojením knedlíku se přesvědčíme, zda je uvařený. Poté knedlíky podběrákem vyndáme z vody, potřeme je máslem a uchováme je v teplém prostředí k servírování. • Příprava zahuštění (cca 20 minut): Hladkou mouku pozvolna nasucho opražíme za občasného zamíchání na pánvi nebo v gastronádobě v konvektomatu, program pečení při teplotě 160 °C (cca 10 minut). Mouka musí mít zlatavou barvu. Poté dané množství opražené mouky rozmícháme s trochou studeného vývaru a vlijeme do základu. Omáčku prováříme asi 10 minut. Hotovou omáčku dochutíme, přecedíme přes jemný cedník, zjemníme máslem, nalijeme na kousky opečené ryby a ještě asi 5 minut necháme jen na okraji sporáku nebo v konvektomatu tzv. probublat. Maso tak lépe nasákne chutí omáčky. • Příprava vložky do  omáčky (cca 10 minut): Omytá rajčata nakrojíme na špičce do kříže, vložíme do vroucí vody a následně přeložíme do studené vody s ledem. Na špičce se slupka odloupne, což je známka toho, že je snadno oloupeme. Oloupaná rajčata překrojíme na krájecí desce na čtvrtiny a špičkou nože vykrojíme jádřinec. Poté rajčata nakrájíme na výseče a vložíme těsně před podáváním do omáčky společně s lístky čerstvé majoránky. • Příprava hlívy (cca 10 minut): Omytou hlívu ústřičnou natrháme na kousky, které těsně před servírováním ogrilujeme na pánvi s malým množstvím oleje dozlatova, ochutíme solí a ihned servírujeme (malé houby necháme v celku). • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu položíme napařené knedlíky, na levou stranu pak rybí guláš. Grilované houby aranžujeme mezi knedlíky a guláš. Pokrm doplníme snítkou čerstvé majoránky. Kapr obecný filet s kůží 219,00251,85* cF1521_01-16.indd 14 35,9041,29* Hlíva čerstvá baby původ: Česká republika bal.: vanička 225 g cena za 225 g 49,9057,39* Majoránka bal.: vanička 100 g cena za 100 g 29.06.15 29.06.15 17:32 17:32 14 lat.: Cyprinus carpio vel.: 400–600 g/ks původ: Česká republika, chov, cena za 1 kg 2 h 30 min PR+CV_GASTRO_15_200x69.indd PR+CV_GASTRO_15_200x69.indd 2 2 Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Ryba: Kapr filet Olej slunečnicový Sůl kamenná Omáčka: Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Horeca Select Cibule žlutá Slanina bez kůže Horeca Select Paprika sladká, mletá Česnek čerstvý Rajčatový protlak Horeca Select Pepř černý, celý Kmín drcený Zeleninový vývar, vlastní výroba Máslo 82 % Sůl kamenná Horeca Select Majoránka čerstvá Zahuštění: Mouka hladká Vložka do omáčky: Rajčata čerstvá Horeca Select Majoránka čerstvá Doplněk: Hlíva čerstvá mini Olej slunečnicový Sůl kamenná Karlovarský knedlík: Žemle Mléko 1,5 % Vejce Mouka hrubá Sůl kamenná Horeca Select Petržel listová Máslo 82 % Horeca Select Muškátový ořech, mletý 9.9.15 12:18 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny C uvedené d é v kalkulaci k lk l i jsou j ilustrativní. il t ti í Ověřte O ěřt sii prosím í ve svém é velkoobchodním lk b h d í středisku tř di k MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky