Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 23.9 .2015 do 6.10 .2015


Čerstvé potraviny - strana 16



















































     

Čerstvé potraviny - strana 16

Pečená červená řepa plněná lučinou a křenem, doplněná marinovaným fenyklem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static C Ceny uvedené d é v kalkulaci k lk l i jsou j ilustrativní. il t ti í Ověřte O ěřt sii prosím í ve svém é velkoobchodním lk b h d í středisku tř di k MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Pečená řepa: Řepa červená, mladá Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Náplň: Sýr Lučina Sůl kamenná Řeřicha čerstvá Křen čerstvý Doplňky: Marinovaná řepa: Řepa červená, mladá Olej olivový extra panenský Horeca Select Pepř černý, celý Sůl kamenná Pomerančový sirup: Pomeranč španělský RIOBA Cukr třtinový Fenykl: Fenykl čerstvý Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Ořech makadamový Omáčka: Odkrojky z čerstvé řepy (na šťávu) Pomerančový sirup, vlastní výroba z receptu Sůl kamenná Jedlé květy Řeřicha shisso mix, zelená 15,90 Kč 8,20 Kč 0,09 Kč 0,07 Kč 250 g 1 g 10 g 50 g 33,48 Kč 0,01 Kč 1,99 Kč 3,50 Kč 600 g 20 g 0,1 g 0,5 g 9,54 Kč 3,28 Kč 0,04 Kč 0,01 Kč 500 g 150 g 18,45 Kč 7,16 Kč 150 g 40 g 0,5 g 40 g 6,89 Kč 6,56 Kč 0,01 Kč 17,20 Kč 400 g 6,36 Kč 50 g 0,01 Kč 24,98 Kč 12,95 Kč 17,66 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Příprava řepy (cca 1,5 hodiny): Omytou a osušenou červenou řepu položíme na připravený alobal, přidáme olivový olej a osolíme. Promícháme, přidáme snítky čerstvého tymiánu, kousek másla, důkladně zabalíme do alobalu a pevně uzavřeme. Zabalenou řepu pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Po upečení musí být řepa měkká. Měkkou řepu oloupeme malým nožem. Část řepy nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 1 cm, které pokapeme olivovým olejem. • Příprava pomerančového sirupu (cca 20 minut): Vymačkanou šťávu z pomeranče svaříme společně s cukrem do sirupovité konzistence. • Příprava náplně (cca 5 minut): Oloupaný čerstvý křen omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a poté vymixujeme na pyré. Sýr Lučinu rozmícháme v míse dohladka. Přidáme rozmixovaný křen, ochutíme solí a promícháme. • Příprava marinované řepy (cca 2 hodiny): Oloupanou, omytou čerstvou řepu nakrájíme na nářezovém stroji (nebo nakrouháme na mandolíně či jiném stroji) na plátky silné 1 mm. Rozložíme je po ploše gastronádoby, pokapeme je olivovým olejem, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a necháme odležet asi 2 hodiny. Poté je jednotlivě stáčíme do tenkých roliček. • Příprava fenyklu a ořechů (cca 30 minut): Očistěný fenykl nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm, přeložíme do mističky, ochutíme solí a olivovým olejem a necháme asi 30 minut marinovat. Vlivem soli a oleje fenykl změkne. Makadamové ořechy rozložíme na pekáč s pečicím papírem, vložíme do konvektomatu nebo trouby a 7 minut pečeme na 170 °C. Ořechy se rozvoní a zezlátnou. Při servírování je rozdrtíme na hrubší kusy (poloviny, čtvrtky). • Příprava omáčky (cca 30 minut): Odkrojky z čerstvé řepy rozmixujeme a prolisujeme. Vznikne nám šťáva, kterou ochutíme pomerančovým sirupem a solí. • Dohotovení pokrmu (cca 1 hodina): Pečenou řepu nakrájíme na 10 plátků o výšce 10 mm, kulatým vykrajovátkem vykrojíme střed, přeložíme ho do gastronádoby a vzniklý otvor naplníme ochucenou Lučinou. Zbývající řepu nakrájíme ostrým nožem nebo na nářezovém stroji na tenké plátky (1 mm), pokapeme je olivovým olejem, přehneme na polovinu a vytvarujeme do růžičky, kterou ozdobíme okraj naplněného plátku řepy. Odkrojky rozmixujeme na pyré, které ochutíme solí, mletým pepřem a olivovým olejem. • Servírování: Na studený klubový talíř asi 2 cm od okraje položíme naplněný plátek řepy s růžičkou. Dále budeme servírovat do kruhu podle fotografie. K pravé straně řepy položíme 2 plátky marinovaného fenyklu, ke středu talíře roličku marinované čerstvé řepy. Jeden konec se dotýká naplněné řepy, ke druhému konci upravíme kostičky pečené řepy. Ochucenou omáčku krouživým pohybem zápěstí aranžujeme na talíř do kruhu. Pokrm doplníme pyré z řepy, kousky makadamových ořechů, ochucenou Lučinou, lístky jedlých květů a shisso bylinkou. 1. – 4. 10. 2015 5. MEZINÁRODNÍ VELETRH GASTRONOMIE, HOTELOVÉHO A RESTAURAČNÍHO ZAŘÍZENÍ DOPLŇTE PROSÍM NÁSLEDUJÍCÍ ÚDAJE HŮLKOVÝM PÍSMEM: Firma: .................................................................................... Jméno: .................................................................................... Příjmení: ................................................................................ Město: .................................................................................... E-mail: .................................................................................... Obor činnosti: ...................................................................... Bez vyplnění údajů je vstupenka neplatná. Souhlasím se zpracováním osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, PSČ, e-mail výhradně pro interní potřebu ABF, a.s. Uvedením e-mailové adresy souhlasím se zasíláním informací o akcích pořádaných ABF, a.s. Souhlas lze kdykoliv odvolat zasláním zprávy s textem „Nezasílat“ na e-mail stoplist@abf.cz. Doprovodný program / 2015 www.for-gastro.cz/program ZÁŠTITY: cF1521_01-16.indd 15 1000 g 50 g 20 g 0,2 g 0,2 g 10 g 50 g Cena za jednu porci** : HLAVNÍ PARTNEŘI: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Název položky 9.9.15 13:40